Taistelumenetelmät

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 8. joulukuuta 2014 kello 20.26 – tehnyt Lum3n3 (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: <br />Category:Help File ==Perusteet== Grepolis käyttää hyvin yksinkertaista taistelujärjestelmää. Kun yksiköt kohtaavat taistelussa, hyökkäävän yksikön perushy...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Hyppää navigaatioon


Perusteet

Grepolis käyttää hyvin yksinkertaista taistelujärjestelmää. Kun yksiköt kohtaavat taistelussa, hyökkäävän yksikön perushyökkäysarvoja verrataan puolustavan yksikön vastaavaan asetyypin puolustusarvoon. On olemassa3 aselajia:

Aselaji Nimi
Lyömäasehyökkäys Lyömäasehyökkäys
Pistoasehyökkäys Pistoasehyökkäys
Heittoasehyökkäys Heittoasehyökkäys

Esim: Hyökkäät kaupunkiin isolla joukolla miekkasotureita. Niillä on korkea puolustusarvo kaukohyökkäystä vastaan, mutta alhainen puolustusarvo pistoasehyökkäystä vastaan. Hopliitti olisi paras yksikkö hyökkäämään, sillä niiden hyökkäysarvo on 16 pistoasetta.

Perushyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi on olemassa muitakin tekijöitä:

Agora

Agorassa voit suorittaa päivittäiset joukkojen hallinnoinnit. Agorassa on kolme vaihtoehtoa, jotka vaikuttavat suoraan joukkoihisi:

  • Puolustus: Osoittaa kaupungin joukkojen kokonaismäärän sekä erottaa omat joukot ja tukijoukot, myös mistä ne ovat lähtöisin.
  • Ulkopuolella: Tämä kertoo, jos sinulla on joukkoja ulkopuolella sekä niiden sijainnit. Tähän kuuluvat myös joukot, jotka ovat parhaillaan hyökkäämässä tai tukemassa.
  • Simulaattori: Jos sinulla on vakoiluraportti, voit syöttää tänne tiedot määrittääksesi taistelun lopputuloksen. Voit laskea loitsuja, myyttisiä yksiköitä ja asettaa tuurin ja moraalin arvot.

Viimeinen välilehti - Kulttuuri - antaa mahdollisuuden erilaisten tapahtumien järjestämiseen lisätäksesi kulttuuripisteitä, joka antaa mahdollisuuden hallita enemmän kaupunkeja. Mitä enemmän on kulttuuripisteitä, sitä enemmän kaupunkeja voit hallita.

Hyökkäys

Nyt kun sinulla on armeija, haluat aloittaa hyökkäämisen tai muiden pelaajien ja maatilojen ryöstämisen kerätäksesi resursseja ja taistelupisteitä. Huolehdi ettei kohteesi ole enää Aloittelijasuojan alla. Jos ne ovat, niitä vastaan ei voi hyökätä.

  • Voit edelleen hyökätä aloittelijasuojan alla, mutta et voi olla hyökkäyksen kohteena.
AttackButton.png

Jos olet valinnut kohteesi, klikkaamalla sitä saat hyökkäysvaihtoehdon. Tämä on saatavissa maatiloille, aavekaupungeille sekä muiden pelaajien kaupungeille. Huolehdi siitä, että saat vakoiluraportin ennen kuin hyökkäät toisen pelaajan kaupunkiin. Jos olet suunnitellut hyökkäyksen huonosti, menetät joukkosi ja saatat joutua itse hyökkäyksen kohteeksi.

Koska jokaisella yksiköllä on erilaiset hyökkäys- ja puolustusarvot, toiset soveltuvat paremmin hyökkäykseen ja toiset puolustukseen. Kannattaa tutustua näihin arvoihin, jotta voit luoda tehokkaan taistelu- ja puolustusjoukot. Aiheesta löytyy lisää tietoa mm. yksiköiden portaalista.

Tuki

SupportButton.png

Aika ajoin kaverisi ja liittolaisesi tarvitsevat apuasi puolustamaan kaupunkeja. Tämä apu voi olla joukkojen, resurssien ja jumalallisen avun muodossa; tosin yleensä apu on joukkojen muodossa, avustamassa kaupungin puolustamista. Kun lähetät tukea toisen pelaajan kaupunkiin, riittää kun klikkaat Tuki-painiketta kaupungin valittuasi. Sieltä voit lähettää niin monta joukkoa kuin sinulta liikenee. Muistathan, että maayksiköt tarvitsevat mukaansa kuljetusaluksia.

Jos joukkosi osallistuu toisen kaupungin taisteluun, saat raportin menetetyistä joukoista. Kun kaupungin vaara on ohi, voit kutsua osan tai kaikki joukot Agoran kautta kotiin, Ulkopuolella välilehdestä.

Tuki voi olla myös taktinen työkalu. Jos olet hyökkäyksen alla, voit väistää lähettämällä joukkosi toiseen kaupunkiin ja kutsua ne tarvittaessa uudelleen. Väistämisen lisäksi voit käyttää joukkoja ansalankana määrittämään hyökkäävätko muut pelaajat suosikkikaupunkiin, jota käytetään väistämiseen.

Hyökkäys/tukikäskyn peruutus

Jos lähetät joukkosi kohteeseen ja vaihdat sen jälkeen mieltäsi, voit peruuttaa käskyn ensimmäisen 10 minuutin matka-ajan aikana. Tämä voi olla hyvä taktiikka, sillä se voi saada pelaajan kutsumaan miliisin ja lähettämään omat joukkonsa pois kaupungista. 10 minuutin jälkeen, joukkojen takaisin kutsu ei enää ole mahdollista.

Puolustus

Jos olet hyökkäyksen alaisena, syynä on jompi kumpi kahdesta: hyökkääjä haluaa resurssisi tai vallata kaupunkisi. kapinassa maailmat, pelaajat voivat laittaa kaupungin kapinoimaan pelottaakseen muita pelaajia. Mutta jos kaupunkiisi ei ole matkalla siirtokunta-alusta, voit olettaa, että ne haluavat resurssisi. Välttääksesi monia hyökkäyksiä, on useampia tapoja tehdä kaupungistasi vähemmän huokutteleva:

  • Jos olet liittoutumassa, ota niihin yhteyttä ja pyydä tukea
  • Laajenna kaupungin muurin tasoa, jotta saat paremman puolustusbonuksen
  • Rakenna lisää puolustusjoukkoja, jotka auttavat puolustamaan hyökkäävältä armeijalta
  • Kutsu kaupungin miliisi
  • Kasvata varastosi kokoa, suojellaksesi enemmän resursseja
  • Käytä mahdollisimman paljon resurssejasi, estääksesi hyökkäävän pelaajan ryöstelyn

Jos jokin näistä toiminnoista on mahdollinen, saatat estää tulevia hyökkäyksiä kaupunkiisi. Olisi hyvä tuntea parhaat puolustukset hyökkäyksiä vastaan ja olla valmiina. Alla olevasta taulukosta näkee parhaat puolustavat yksiköt muita yksikköjä vastaan:

Yksikkö Vahva vs Heikko vs
Sword 90x90.jpg Heittoase (Paras) ja lyömäase

Jousiampujat, linkomiehet ja katapultit

Pistoase

Hopliitit ja sotavaunut

Archer 90x90.jpg Pistoase (Paras) ja heittoase

Hopliitit ja sotavaunut

Lyömäase

Miekkasoturit ja ratsumiehet

Hoplite 90x90.jpg Lyömäase (Paras) ja pistoase

Miekkasoturit ja ratsumiehet

Heittoase

Linkomiehet

Horseman 90x90.jpg Heittoase (Paras) ja lyömäase

Jousiampujat

Pistoase

Hopliitit ja sotavaunut

Chariot 90x90.jpg Lyömäase (Paras) ja heittoase

Linkomiehet, jousiampujat ja miekkasoturit

Pistoase

Hopliitit ja sotavaunut

Puolustuksen suhdeluvut:

  • 6/4 (Miekkasoturit/Jousiampuja) - Heikko lyömäasetta vastaan (hevoset) vahva muita vastaan; Voit lisätä medusan tasapainoittamaan/
  • 6/2/4 (Miekkasoturit/Jousiampujat/Hopliitit) - Ei heikkouksia
  • 3.5/1 (Jousiampujat/Sotavaunut) - Ei heikkouksia
Hyvä puolustus olisi 1200 miekkasoturia ja 800 jousiampujaa tai 600 miekkasoturia, 200 jousiampujaa ja 400 hopliittia.

Nopeus

Speed.png

Mitä nopeampi yksikkö, sitä nopeammin se saapuu kohteeseen ja palaa takaisin. Koska joukot yleensä lähetetään sekalaisena joukkona, koko joukon nopeus määräytyy hitaimman yksikön mukaan.

Kaupunginmuuri

Rakentamalla kaupunkimuurin pääset temppeliin, se antaa myös puolustusbonuksen joukoillesi ollessasi hyökkäyksen alaisena. Jokainen muurin laajennustaso lisää bonuksia. Kokonaan rakennettu muuri voi auttaa huomattavasti hyökkäyksen puolustuksessa, ja ennen kaikkea tornin kanssa pelin myöhemmässä vaiheessa.

Vakoilu

Vakoilu

Tieto on valtaa ja Grepoliksessa tarkka tieto vihollisesta on avain menestykselliseen hyökkäykseen tai puolustukseen. On erittäin tärkeää tietää vihollisarmeijan koko ja ominaisuudet. Mikäli aliarvioit vastustajan puolustuksen tehokkuuden, mitä ilmeisemmin menetät ison osan armeijastasi. Vastustajan yliarviointi on vähemmän traaginen, mutta ei myöskään optimaalinen.

Jotta näet vihollisen kaupungin muurin taakse, se edellyttää luolan rakentamista. Kun olet rakentanut sen, voit antaa tehtävän vakoojalle.

Luolassa pitää olla hopearahoja, ennen kuin voit lähettää vakoojan vihollislinjojen taakse. Näillä kustannat vakoojan ja soluttaa ne vihollisen kaupunkiin pikavalikosta. Vakoilun menestys ei ole aina taattu. Jos kohde kaupungin luolassa on enemmän hopearahoja kuin sinun luolassasi, vakoilu epäonnistuu. Siinä tapauksessa, viholliskaupunki saa ilmoituksen vakoilusta.

Jos vakoilu onnistuu - toisin sanoen, jos sinulla on hopearahaa varastoituna enemmän kuin vastustajallasi, saat raportin vihollisjoukkojen kokoonpanosta.

Hieman kokoneemmille

Seuraavana tehokkuuden optimointi ja parhaat taistelutaktiikkavinkit.


Peruspuolustus

Jokaisella kaupungilla on oma peruspuolustuksensa. Peruspuolustus tarkoittaa, että asukkaat puolustavat itseään, vaikka kaupungissa ei olisikaan yhtään yksikköä. Siksi lähettämällä yhden miekkasoturin tyhjään kaupunkiin, se kuolee joka tapauksessa. Peruspuolustus kasvaa kaupungin muurin laajennustasoa lisäämällä.

Tuuri

Mieliala vaikuttaa hyvään tuuriin, sillä se on jokaisen taistelun yksi mahdollisuus. Se voi vaihdella -30 ja +30 välillä. Se on aina osoitus hyökkääjän näkemyksestä. Jos hyökkääjän mieliala on +30, se tarkoittaa, että hyökkäävien yksiköiden taistelukyky on 30% korkeampi.

Katapultit

Onko vihollisesi puolustusmuuri liian vahva? Siinä tapauksessa tarvitset voimakkaita katapultteja, jotka voivat repiä vihollisen muurin alas. Ne viskovat suuria kiven möhkäleitä vihollisen muurista ja näin alentavat sen tehokkuutta. Tästä syystä katapultteja pidetään valloittavan armeijan välttämättömänä osana. Ne ovat tehokkaita myös ihmisiä vastaan. Mikä tahansa vihollisyksikkö on helposti tuhottu. Katapulteilla on myös huono puoli; ne liikkuvat erittäin hitaasti.

Anti-ajastin

Anti-ajastin on +/- 10 sekuntia, joka näkyy tukijoukkoja lähetettäessä. Se vaikeuttaa hyökkäysten aloittamisen sekunnin väliajoin. Se on vapaaehtoinen ominaisuus, ei bugi! Hyökkäyksesi/tukesi rantautuu 10 sekunnin kuluessa, määrittämästäsi ajasta. Se voi vaihdella +/- 10 sekuntia.

Imperiumisi perustaminen

Valloittaminen tai kaupunkien perustaminen auttaa kehittämään alkuperäistä kaupunkiasi. Mikään kaupunki ei voi itsestään tulla suurvallaksi. Sinun siis pitää tehdä uusia kaupunkeja - kenties myös muista saarista - jos haluat luoda suuren hellenistisen imperiumin. Seuraavista luvuista, voit lukea, miten valloittaa ja liittää luotettavasti muita kaupunkeja osaksi omaa imperiumiasi.

Kulttuurillinen arvo

Voidaksesi pysyvästi valloittaa muita kaupunkeja, oman kaupungin kulttuurillinen arvo tulee olla korkealla. Tämä helpottaa valloitetun kaupungin asukkaiden hyväksymään herruutesi.

Kaupungin kulttuurillinen arvo näkyy klikkaamalla Agoraa. Se näyttää kuinka monta muuta kaupunkivaltioon kaupunki voi vaikuttaa.

On olemassa neljä eri tapahtumia, jotka nostavat kaupungin kulttuurista arvoa: "näytelmät", "olympialaiset", "voittokulkue" ja "kaupunkijuhla". Niillä on myös erilaisia ​​vaatimuksia, joista useimmat edellyttävät akatemian korkeinta laajennustasoa (taso 30). Jokaisella tapahtumalla oma kestoaika. Osa tapahtumista kestää jopa viisi päivää. Lisäksi kaupunkijuhla ja näytelmä vaativat tietyn määrän resursseja käytettäväksi. Olympialaiset vaativat 50 kultarahan lahjoituksen. (Kultarahaa saa joko hankkimalla premium-tili tai rekrytoimalla.) Voittokulkueeseen on eliminoitava 300 vihollisyksikköä.

Kaupungin luominen

Asuttaminen Jos et ole tarpeeksi voimakas taikka edistynyt, valloittaaksesi kaupungin, voit perustaa uuden asuttamisella. Vaikka tämä voi olla hyödyllistä, se tarkoittaa, että uusi kaupunki on aloitettava tyhjästä, toisin kuin valloitetut kaupungit, jotka säilyttävät kaikki edellisen omistajan rakennukset.

Valloita kaupunki

Kolmas ja viimeinen edellytys kaupungin valloitukseen tai perustamiseen, on siirtokunta-aluksen rakentaminen. Siirtokunta-aluksessa on kaikki tarvittavat resurssit ja asukkaat, yhteisön luontiin​​. On tärkeää muistaa, ettei siirtokunta-alusta pidä koskaan lähettää ilman riittävää armeijan suojaa. Tarvitset vahvan merijoukon suojaamaan siirtokunta-alusta matkalla määränpäähän, sekä vahvan maajoukon suojelemaan kansalaisia ​​ja ylläpitämään järjestystä, kunnes alus palaa takaisin. Muista, että asukkaat eivät ole välittömästi iloisia armeijasi siellä olosta. Ja vaikka olet jo hoitanut suurimman osan kaupungin puolustuksesta, miliisi ja kaupungin puolustusvoimat voivat silti nousta kapinaan ja vaikeuttaa vallatun kaupungin ylläpitoa, mikäli armeijasi ei pysty kukistamaan niitä. Siirtokunta-alukset vaativat tietyn ajan vakuuttaakseen alkuperäiset asukkaat puolustamaan imperiumiasi. Jos siirtokunta-alukset selviävät ilman vihamielisten asukkaiden kapinasta, kaupunki siirtyy hallintaasi. Tämän jälkeen voit alkaa hallinnoimaan kaupunkia aivan kuten alkuperäistä kaupunkivaltiotasi.

Jouduitko valloitetuksi?

Menetitkö kaiken? Älä huoli, Grepoliksessa se ei tarkoita loppuasi. Jos kaupunkisi on valloitettu, voit aloittaa uudelleen ja käyttää oppimaasi välttääksesi aiempia virheitä. Ymmärrämme toki, että haluaisit pitää alkuperäisen liittolaisesi. Uusi kaupunkisi sijoitetaan paikkaan, jossa muut pelaajat ympärilläsi ovat samalla ​​pelitasolla kuin sinäkin. Opitulla tiedolla sinulla on tällä kertaa mahdollisuus tulla voimakkaammaksi ja menestyneemmäksi.