Kohteesta Wiki Grepolis FI
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Blowen wordt in Nederland veelvuldig gedaan. Bij de meerderheid zal het om recreatief gebruik gaan. Men schat het aantal cannabisverslaafden rond de 80.000. Ook afkickcentra merken dat men steeds meer hulp zoekt voor stoppen met blowen.

De wens om te stoppen met blowen kan groot zijn omdat de prijzen van cannabis zo hoog liggen. En sta er eens bij stil wat dagelijks cannabisgebruik u zal kosten. Gaat uw geld alleen nog maar naar blowen, dan kunnen financiële problemen ontstaan. Dit kunt u voorkomen wanneer u nu stopt met blowen.

Wilt u afkicken, dan kan dit nog best lastig zijn. Vooral in de eerste week kunt u veel afkickverschijnselen ervaren. De ontwenningsverschijnselen kunnen een paar dagen aanhouden. Stoppen met blowen heeft een positieve invloed op verschillende lichaamsfuncties. Uw uithoudingsvermogen wordt door het stoppen beter. De longen zullen zichzelf schoonmaken na het stoppen.

Een mogelijke bijwerking van stoppen is dat u zich maar slecht op dingen kan concentreren. Ook is nachtelijk zweten mogelijk. Of u bent enorm chagrijnig de eerste week. Maar het kan goed zijn dat u helemaal geen last heeft van bijwerkingen. Hoe langer en meer u heeft geblowd, hoe groter de kans op bijwerkingen. Afkickverschijnselen kunnen heftig zijn wanneer u jarenlang geblowd heeft.

Stoppen met blowen is door de afkickverschijnselen niet voor iedereen makkelijk. Heeft u lang en veel geblowd dan is de kans op de ontwenningsverschijnselen groot. Voor mensen die veel moeite ermee hebben kan cannabis roken een steuntje in de rug zijn. U zult na het stoppen veel ervoor terug krijgt.

Het blowen kan diverse angstaandoeningen veroorzaken. Men kan er ook pas later achter komen dat men bepaalde angsten heeft ontwikkeld. Een verhoogde kans op angstproblemen geldt voor dagelijkse blowers. Zorg daarom dat u niet dagelijks blowt.