Kohteesta Wiki Grepolis FI
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tips melancong akan saya kongsikan dengan berperingkat atau bersiri di laman blog ini. Pengalaman beroperasi sebagai pramugari, menyimpang memulakan kehidupan berumahtangga di negara unik, tinggal di bandar-bandar yang mempunyai berisik pelancong dan sebagai pemerhati mereka dan mengembara di beraneka negara serta kontinen, semuanya akan hamba ambil untuk menunjuk tips melancong ini tempat rujukan dan pengajaran untuk semua pembaca.

1. Kewangan Ukur baju di badan sendiri. Bukan dinafikan harga karcis penerbangan ada kalanya sedikit dan harganya bersilaju dengan syarikat penerbangan lain. Jika sumber kewangan anda tetap belum mencukupi lupakan sahaja percutian bagi sementara waktu. Jangan pergi (melancong) hanya kerana teruja melihat rakan atau saudara yang sudah menghindar awal daripada engkau. Elakkan berhutang semata-mata untuk melancong.

dua. Tempahan Tiket Bahtera Terbang Perlu diingatkan sekali lagi untuk http://pakejpercutianpromo.blogspot.com/, syarikat penerbangan tambah perlahan tidak selalunya sedikit. Anda perlu membuat perbandingan harga secara syarikat penerbangan yang lain supaya anda gak rasa seperti ditipu. Jangan terpedaya dengan harga yang dipaparkan (syarikat penerbangan terowongan murah) kerana bahwa ditambah dengan sumbangan bagasi, makanan & lain-lain, selalunya total keseluruhan lebih mahal dari syarikat penerbangan premium.

3. Matawang Asing Jika terowongan penerbangan mencukupi dari bajet anda, tapi ia belum merungguhkan anda untuk berbelanja di sana taris kerana kadar tukaran matawang asing yang tinggi. Hotel, makanan atau tempat pungutan pelancong semuanya perlu dibuat kiraan terlebih dahulu. Gunakan pencarian di Google buat laman tukaran wang asing sebagai rujukan.

Cuba elakkan daripada menukar wang dalam lapangan terbang ataupun hotel kerana ia agak merugikan. Bahwa di Malaysia atau Singapura anda mampu ke kedai tukaran wang asing dalam tepi-tepi jalan ataupun di pusat mengulak belah.

4. Tempahan Tempat Penginapan Satu lagi kesilapan yang biasa saya tangkap (suara) ialah tersalah menempah tempat penginapan (hotel atau apartmen). Per kerana mahu pajak yang murah, itu telah menempah pondok yang jauh mulai pusat bandar / pengangkutan awam. Gunakan khidmat carian Om google Map untuk melepaskan gambaran kasar jarak bagi sesebuah tempat dengan hotel secara ingin anda menginap.