Liittoumat

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 10. toukokuuta 2015 kello 08.49 – tehnyt 91.154.16.156 (keskustelu)
Hyppää navigaatioon

Grepoliksessa kaikilla pelaajilla on mahdollisuus liittyä liittolaisiksi. Tällä tavoin saat lisää tukea muilta pelaajilta. Ilman liittolaisten tukea, olisit mitä ilmeisimmin hyökkäysten kohteena, koska hyökkääjän ei tarvitse huolehtia diplomatiasta tai kostotoimenpiteistä. Liittolaiset tukevat ja auttavat menestymään Grepoliksessa nostaen pelaamisen aivan uudelle tasolle.


Liittolaiseksi liittyminen

Liittolaisuus edellyttää liittoutuman jäsenen kutsua. Kutsun saatuasi, saat siitä ilmoituksen raportti -välilehteen. Voit hyväksyä kutsun menemällä liittoutuma -välilehteen ja klikkaamalla liittoutuman nimen rastia. Klikkaamalla punaista x kutsu poistetaan. Liityttyäsi liittolaiseksi saatat pian sen jälkeen saada muutamia muitakin kutsuja pelin sisäisen viestintäjärjestelmän kautta. Jotta näkisit kutsut, on sinun ensin jätettävä ensimmäinen liittoutuma.

Mihin kannataisi liittyä?

Grepoliksessa on useita eri tyyppisiä liittoutumia. Liitoutumissa kommunikointi on tärkeää sekä halu auttaa. Pienemmissä liitoutumissa pelaajien on helpompi oppia tuntemaan toisensa. Suuremmat liittoutumat tarjoavat enemmän tukea (sekä hyökkäys että puolustus) ja todennäköisyys joutua hyökkäyksen kohteeksi on pienempi.

Liittoutuman perustaminen

Liitoutuman perustaminen tapahtuu klikkaamalla liitoutuma -välilehteä ja kirjoittamalla liittoutuman nimi ja klikkaamalla 'perusta liittoutuma'.

*Huom: yleisesti ei ole suositeltavaa perustaa liittoutumaa ensi kertaa peliä pelattaessa, sillä se vaatii melkoisesti työtä. Liittymällä liittoutumaan saat arvokasta kokemusta siitä, miten liittoutumaa johdetaan.

*Huom: Liittoutuman nimessä voi olla enintään 24 merkkiä.

Värväys

Alkajaisiksi voit lähettää lähellä oleville pelaajille kutsuja tai keskittyä vain muutamaan pelaajaan ja joko värvätä ne ennen maailman avautumista tai lähettää viestit pelin viestijärjestelmän kautta.

Luo protokolla

Sinun pitää luoda jonkinlaiset protokollat, esim. liittoutuman jäsenten lukumäärä, kutsutaanko kaikki jo heti alussa jne.

Luo foorumit

Luo foorumi liittoutuman foorumi -välilehdestä. Uusia välilehtiä voi luoda hallinnoijan foorumilinkistä. Vain liittoutuman perustaja voi luoda ja poistaa foorumeja. Moderaattorit voivat vain siirtää ja muokata viestejä).

Millainen on hyvä foorumi?

Perusfoorumissa tulisi olla:

Ilmoitukset (Johtajat voivat postittaa tärkeitä ilmoituksia liittolaisten luettavaksi)

Tuki (Tukipyynnöt)

Kysymykset/oppaat

Neuvosto (Tämä osio on yleensä piiloitettu- keskustelupaikka johtajille)

Muut osiot:

Hyökkäystuki (Hyökkäyksen avunpyynnöt).

Tori (Jäsenten resurssipyynnöt.).

Muut aiheet

Yleistä

Luo profiili/mainos

Valitse liittoutumallesi kuva, banneri ja luo profiili, joka näyttää esim. tältä: Liittoutuman nimi: Spartalaiset Pisteet: 10000 Jäsenet: 10 Profiili: Kuvaus liittoutumasta

Hierarkia

Liittoutuman johtamisesta ei ole sääntöjä, joten voit käyttää mitä erilaisimpia yhdistelmiä löytääksesi sinulle parhaimman.

Asemat

Yleisesti ottaen liittouma koostuu virkamiehistä sekä perustajasta:

  • Perustaja omaa täydet perustajan oikeudet.
  • Eräänlainen Senaatti koostuu luottohenkilöistä ilman oikeuksia. Heillä on sisäiset foorumioikeudet.
  • Värvääjä(t) ovat vastuussa jäsenten väräväyksestä.
  • Diplomaatit ovat vastuussa toisten liittoutumien välisestä diplomatiasta.
  • Foorumin moderaattorit pitävät foorumin siistinä ja helppolukuisena sekä poistavat sopimattomat viestit, mikäli se on osa liittoutuman sääntöjä.
  • Työryhmien johtajat johtavat liittoutuman pientä pelaajaryhmää auttaen järjestelmää. Käytä näitä vain, jos olet aivan varma organisointikyvyistäsi.
  • Varausten hallinnoija tarkkailevat varauksia ja pitävät huolen, että kaikki on järjestyksessä.