Kohteesta Wiki Grepolis FI
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Domination.png

Herruus on loppupeli, jossa liittoutumat taistelevat maailman herruudesta. Se edellyttää strategista ajattelua ja vastustajasi moukarointia, kunnes voitte lopulta julistaa maailman kuuluvan teille.

Tavoite

Kaappaa ja säilytä maailmassa korkea prosenttimäärä kaupunkeja.

Herruuden aika

Herruuden aikakausi alkaa jonkin ajan kuluttua, tämä vaihtelee maailman nopeuden ja asetusten mukaan. Ennakkoherruuden ajan pitäisi riittää, jotta sinä ja liittoutumanne voisitte vakiintua, mutta ei niin kauan, että tunnette itsenne turvalliseksi. Kun herruuden aika alkaa, järjestelmä lakaisee maailman saaret valitsemaan kelvolliset ja kelvottomat saaret. Alempana löydät tästä lisätietoja Herruudenaika kestää siihen asti kunnes liittoutuma pystyy kaappaamaan ja hallitsemaan 40% herruuden välilehdestä näkyvän kaupunkimäärän.

Maailman nopeus Herruuden aikakauden alku (päivät alusta asti)
Hidas Normaali Nopea
1 300 240 180
2 225 180 135
3 187,5 150 112,5
4 150 120 90


Herruustehtävä

Herruuden tehtävät alkavat 40%. Tämä arvo alkaa laskea sen jälkeen, kun maailmassa on kulunut jonkin aikaa (tämä aika on ennalta määrätty maailman nopeuden ja asetusten mukaan). Herruustehtävä vähenee huippuliittojen nykyisen kehityksen perusteella, kunnes se on riittävän lähellä tavoitetta. Kun arvo alkaa laskea, se tapahtuu 14 päivän välein.

Kelvolliset saaret

Valid island.png

Kun herruudenaika alkaa, järjestelmä pyyhkäisee koko maailman ulos keskeltä, tarkkailee merkittävän pelaajan läsnäoloa ja merkitsee kelvolliset saaret. Järjestelmä pysähtyy, kun se saavuttaa ennalta määrätyn prosenttiosuuden pelaajan läsnäolosta. Vain näillä saarilla sijaitsevia kaupunkeja pidetään kokonaisvaltaisen arvon ylittävänä. Vain suuret saaret (maatiloilla varustetut saaret) merkitään kelvollisiksi.

Valmiustila

Kun liittoutuma saavuttaa herruusarvon, se voi aloittaa viimeisen valmiustilan. Tällä liittoutumalla on 14 päivää aikaa aktivoida valmiustila tai se alkaa automaattisesti. Kun valmiustila on aktivoitu, liittoutuman on pidettävä heruusarvoa tavoitteen yläpuolella tietyn ajanjakson ajan. Jos se onnistuu, tästä liittoutumasta tulee maailman voittaja.

Maailman nopeus Viimeisen valmiustilan kesto
1 28 päivää
2 21 päivää
3 17,5 päivää
4 14 päivää


Muista:

  • Viimeisen tukikohdan aikana kaikkiin kelvollisilla saarilla sijaitseviin kaupunkeihin voi hyökätä, vaikka poissaolotila olisi aktivoitu.
  • Jos herruusarvo laskee missä vaiheessa tahansa tavoitteen alapuolelle, viimeinen tukikohta poistetaan välittömästi ja liittoutuma menettää kyvyn ottaa se käyttöön, kunnes se saavuttaa tavoitteen uudelleen.

Maailman loppu

Kun liittoutuma julistetaan voittajaksi, maailma siirtyy rauhan aikaan. Rauhan aika kestää 14 päivää ja sen jälkeen maailma suljetaan.