Kohteesta Wiki Grepolis FI
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Spartavshades Logo.png


"Sparta vs Hades"-tapahtuman aikana kuolleet ovat kokoontuneet Hadeksen pimeään valtakuntaan. Ne haudattiin kaupungin ulkopuolelle jo vuosia sitten, mutta ovat heränneet kuolleista. Kylminä ja kuolleina ne yrittävät Hadeksen puolesta päästä rivistömme läpi. Nyt Hades on lähettänyt ne yhden portaalinsa läpi, levittämään kaaosta ja tuhoa. Olet päättänyt kutsua Spartan Lysanderin ja mahtavan Spartan taistelijat komentoosi. Sinä päätät haluatko eroon näistä hirvittävistä olennoista ja sulkea pahaenteisen portin, jonka Hades on avannut päästääkseen ne valloilleen.


Kampanjakartta

Spartavshades map new.png


Hyökkäyssuunnitelma kohti kuolemattomia näkyy kartalla, josta näet kaikki taistelukentät. Jokainen taistelukenttä on merkitty symboolin statusta vastaavalla merkillä:

Symbooli Merkitys
Spartavshades symbol attack.png Tähän taistelukenttään voit hyökätä Spartan taistelijoillasi.
Spartavshades symbol cooldown.png Taistelukenttään on hyökätty hiljattain, joten on odotettava kunnes uudet viholliset saapuvat taistelukentälle.
Spartavshades symbol locked.png Et ole vielä edennyt tarpeeksi, jotta voisit hyökätä tälle taistelukentälle. Avaaminen edellyttää ainakin yhden taistelun voittamista edellisellä taistelukentällä.
Spartavshades symbol lootable.png Tässä taistelukentässä sinulla on vielä palkinto noutamatta. Et voi taistella tässä kentässä uudelleen ennen kuin olet noutanut palkkiosi.

Aika ajoin saat mahdollisuuden valita kahdesta suunnasta. Sinä päätät mitä palkintoa yrität tavoitella! Voit myös selvittää kaikki taistelukentät!

Ylhäällä vasemmalla, tapahtuman ajastimen alapuolelta löydät painikkeet:

Spartavshades maximize window.png

Ensimmäinen painike lisää tapahtumaikkunan kokoa suurimpaan mahdolliseen kokoon, omasta näytön resoluutiosta riippuen. Tällä saat paremman katsauksen kartasta, eri taistelukentistä ja niiden yhteyksistä. Olemme myös lisänneet zoomauksen karttaan. Hiiren rullaa vierittämällä kartta skaalautuu ylös ja alas.

Toinen painike tapahtuman ajastimen alapuolella on pieni “i”, joka tarkoittaa infoa. Klikkaamalla sitä, avautuu pop up-ikkuna ja voit käydä opastuksen uudelleen läpi.

Taistelu Hadeksen vihollisia vastaan

Jos valitset hyökättävissä olevaan taistelukenttään, avautuu hyökkäysikkuna. Sinne asettuneet viholliset ja niiden vahvuudet näkyvät alhaalla, violetissa peliasussa. Ikkunan yläosasta voit valita omat Spartan taistelijat. Niillä on yllään punaiset asut.

Bettleground 2018.png

Pidäthän mielessä, että jokaisella taistelukentällä on oma rajoituksensa käytettävistä yksiköistä. Jos komennuksessasi on enemmän sotilaita kuin taistelukenttä sallii, sinun on tehtävä taktinen päätös taisteluun lähetettävästä yksikkötyypistä ja sen koosta. Jokaisella yksiköllä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa tiettyjä yksikköjä vastaan.


Esimerkki:

Spartan miekkasoturit kykenevät taistelemaan 50% lisätuhoa Hadeksen ratsumiehiä vastaan. Jos taistelukentällä on 50 Hadeksen ratsumiestä ja sinulla on 70 Spartan miekkasoturia valmiina kohtaamiseen, olisi järkevää valita 50 Spartan miekkasoturia. Vahinkobonukseen ei lasketa Spartan miekkasoturien ylijäämään. Oletetaan, että taistelukenttä rajoittaa vain 80 sotilaan käytön. Voit käyttää jäljellä olevat 30 paikkaa (50 on jo varattu valitsemaasi 50 Spartan miekkasotureihin) oman makusi mukaan. Ei kuitenkaan olisi järkevää lähettä Spartan jousiampujia, sillä Hadeksen ratsumiehet kykenevät käyttämään bonusvahingon heitä vastaan!”

Kuten huomaat, vaaditaan melkoista strategista ajattelua.

Spartavshades unit1.png
Spartavshades unit2.png
Spartavshades unit3.png
Spartavshades unit4.png
Spartavshades unit5.png

Jos voitat saat taistelukenttää vastaavan palkinnon. Vaihtoehtoisesti voit jättää palkinnon taistelukentälle, josta se on noudettavissa milloin tahansa tapahtuman loppuun asti. Jos noudat palkinnon, viholliset kansoittavat taistelukentän uudelleen 4 tunnin kuluttua, mutta niiden voimat vahvistuvat entisestään. Hades on havainnut puolustuksensa heikkoudet ja haluaa vahvistaa sitä. Tällä tavalla voit toistamiseen saada saman palkinnon haasteen vaikeutuessa.

Toinen huomion arvoinen ominaisuus on, että jos hyökätessäsi sinut päihitetään, vihollisen tappiot ovat pysyviä. Voit murtaa vihollisen usealla pienellä hyökkäyksellä,kunnes voitat.

Spartan kapteeni

Kun hyökkäät taistelukentällä, voit valita Spartan kapteenin tukemaan hyökkäystäsi. Se nostaa taistelijoiden moraalia, tekee ne tehokkaammaksi ja nostaa taisteluvoimaa 20%. Tuen jälkeen kapteeni on jonkin aikaa saavuttamattomissa, mutta kultakolikoilla voit tuoda hänet takaisin taistelukentälle saman tien.

Spartavshades captain.png
Spartavshades captain info.png

Spartan taistelijat

Vaikka aloitatkin valloituksen kourallisella taistelijoita, niin pieneen voimaan ei kannata kokonaan turvautua. Seuraavat pelitoiminnot osoittavat voimasi ja kannustaa satunnaisen taistelijajoukon liittymään armeijaasi:

  • Hyökkääminen ja puolustaminen
  • Yksikköjen värväys
  • Tutkiminen
  • Rakennusten rakentaminen tai laajentaminen
  • Loitsujen langettaminen


Spartavshades units overview.png


Jos joukko sotilaita liittyy riveihisi, saat 80-120 satunnaista taistelijaa. (Spartan miekkasotureita, Spartan jousiampujia, Spartan linkomiehiä, Spartan ratsumiehiä, Spartan hopliitteja). Pidä mielessä, että voit löytää päivittäin enintään 10 sotilasryhmää. Voit myös ostaa 100 sotilasta, jotka pysyvät rinnallasi tapahtuman loppuun. Kultakolikoiden hinta yhden tyyppiselle yksikölle nousee aina ostosi jälkeen. Hinta nollaantuu päivittäin keskiyöllä.

Taistelukentältä värvättyjä sotilaita et menetä koskaan. Kiitos taitavan parantajan, haavoittuneet sotilaat toipuvat vammoistaan jonkun ajan kuluttua. Joka 6. tunti parantaja käy sotilasleirissäsi parantamassa haavoittuneita. Jos haluat armeijasi olevan saman tien taistelukunnossa, voit maksaa parantajalle kultakolikoita, niin hän saapuu heti.

Spartavshades healer new.png

Sijoitukset

Spartavshades ranking.png

Kaikki pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan taistelukenttien selvittämisessä. Aina selvitettyäsi taistelukentän, saat satunnaisen määrän kunniapisteitä (maks. 10 pistettä). Sijoitus riippuu näistä kunniapisteistä. Sinulla on aina sama mahdollisuus saada kunniapisteitä, palkinnoista tai kukistetuista vihollisjoukoista riippumatta.


Päivittäinen sijoitus

Heti selvitettyäsi päivän ensimmäisen taistelukentän, sijoitut päivittäiseen sijoituslistaan. Voittaja (Sija 1) saa palkinnon ja vaikutuksen. Joka päivä kello 20.00 sijoitus arvioidaan ja nollataan. Palkinnot jaetaan heti arvioinnin jälkeen.

Palkinto: Elävä legenda

Spartavshades award daily.png

Kokonaissijoitus

Kokonaissijoitus toimii melkein samalla tavalla kuin päivittäinen sijoitus, mutta se ei nollaannu. Se pyörii tapahtuman loppuun saakka. Kokonaissijoituksen 10 parasta pelaajaa saavat useita bonuspalkintoja heti tapahtuman päätyttyä. Palkinnot on jaettu edelleen sijoituslistan sijoitukseen eli neljä parasta pelaajaa voittaa huomattavan hyökkäysparannuksia erilaisilla vahvuuksilla ja erittäin yksilölliset palkinnot.


Kokonaissijoituksen 4 parhaan pelaajan palkinnot:

Sankarillinen Spartan

Taso 1 Taso 2 Taso 3 Taso 4
Spartavshades award overall 1.png Spartavshades award overall 2.png Spartavshades award overall 3.png Spartavshades award overall 4.png


Kokonaissijoituksen palkinnot 10 parhaalle pelaajalle:

Sija Palkinto
1 Overall lightshipattack30.png 20x 30% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
Overall culture level.png Yksi kokonainen kulttuuritaso
2 Overall lightshipattack30.png 12x 30% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
3 Overall lightshipattack20.png 15x 20% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
4 Overall lightshipattack20.png 12x 20% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
5 Overall lightshipattack20.png 10x 20% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
6 Overall lightshipattack10.png 14x 10% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
7 Overall lightshipattack10.png 12x 10% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää kaksi päivää)
8 Overall lightshipattack10.png 10x 10% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää yhden päivän)
9 Overall lightshipattack10.png 8x 10% lisää liekinheittoaluksen hyökkäystä (jokainen tehostus kestää yhden päivän)
10 Overall lightshipattack10.png 6x 10% lisäys liekinheittoaluksen hyökkäykseen (jokainen tehostus kestää yhden päivän)


Lisäpalkinnot

Kuolleiden vapahtaja

2.500 tuhottua yksikköä 15.000 tuhottua yksikköä 50.000 tuhottua yksikköä 100.000 tuhottua yksikköä
Spartavshades award crusher 1.png Spartavshades award crusher 2.png Spartavshades award crusher 3.png Spartavshades award crusher 4.png

Taistelukentän strategisti

3 selvitettyä taistelukenttää 8 selvitettyä taistelukenttää 20 selvitettyä taistelukenttää 50 selvitettyä taistelukenttää
Spartavshades award captured 1.png Spartavshades award captured 2.png Spartavshades award captured 3.png Spartavshades award captured 4.png

Spartan komentaja

500 sotilaan komentaja 2.000 sotilaan komentaja 5.000 sotilaan komentaja 12.000 sotilaan komentaja
Spartavshades award commander 1.png Spartavshades award commander 2.png Spartavshades award commander 3.png Spartavshades award commander 4.png

Loppuvaiheen palkinto

Saat erikoispalkinnon selvitettyäsi loppuvaiheen ensimmäistä kertaa (vaihe 33).

Spartavshades victory noneheroworld.png

Maailmat, joissa ei ole sankareita, kaikki pelaajat saavat ilmaiseksi kokonaisen kulttuuritason.


Spartavshades victory heroworld new.png

Maailmat, joissa sankarit, saat ilmaisen kulttuuritason lisäksi uuden eksklusiivisen sankarin.

Spartavshades OneOffrewards new.png