Kaupankäynti

Wiki Grepolis FIsta
Hyppää navigaatioon

Torilla voit käydä kauppaa kolmesta resurssista: kivestä, puusta ja hopeasta. Saarelta löytyy luonnollisesti jotain resurssia enemmän kuin toista, jolloin kaupankäynti tulee tärkeäksi resurssien hankintapaikaksi, laajentaessa kaupunkiasi.

Kaupankäynti maalaiskylien kanssa

Tori

Jotta voit tasapainottaa kolmen raaka-aineen epätasaista tuotantoa, on tärkeää käydä kauppaa maalaiskylien resurssien liikatuotannosta.

Edellytykset

Kaupankäynti edellyttää, että kaupungissa on tori. Tähän tarvitset 9 tason Senaatin ja 5 tason varaston rakentaaksesi luolan, joka on laajennettava tasolle 5.

Maalaiskylässä, jonka kanssa haluat käydä kauppaa, mielialan on oltava vähintään 80%, joten on suotavaa käydä maalaiskylän kanssa kauppaa ennen kylän ryöstämistä.

Suhteet

Kun olet löytänyt kaupankäyntiin halukkaan maalaiskylän, klikkaa sitä ja sen jälkeen TradeButton.png avataksesi kauppa -ikkunan. Avattu ikkuna näyttää kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Kuvasta näkyy, että tämä kylä on halukas vaihtamaan puuta (Wood.png) hopeaan (Silver.png).

Kaupankäynnin katsaus

Kaupan suhde

Keskellä näkyy heidän haluamansa kauppasuhde, tässä tapauksessa se on 1.25.

Yllä olevassa esimerkissä kauppasuhde on 1:1.25, joten:

  • Jokaisesta lähettämästäsi Wood.png 100 puusta saatSilver.png 125 hopeaa.

Maalaiskylillä on 2000 resurssia kaupankäyntiin, mihin aikaan tahansa, torin tasosta riippumatta.

Huom: resurssien minimi kaupankäynti määrä on 100.

Toimenpiteet

Aloittaessasi kaupankäynnin kylän kanssa, käytä liukusäädintä valitsemaan lähetettävien resurssien määrän ja klikkaa "Käy kauppaa". Täältä näet kuinka paljon resursseja saat vastineeksi sekä ajan, joka kuluu resurssien saapumiseen kaupunkiin. (Huomaa, että resurssit lähtevät kaupungista heti).

  • Kun maalaiskylän kauppiaat saapuvat saat raportin, josta näkyy kaupan tiedot. Sinulla on mahdollisuus joko lopettaa kaupankäyntiraporttien vastaanottaminen tai kytkeä ilmoitusominaisuus pois päältä. Voit tehdä sen valitsemalla: Raportit -> Suodatin.
  • Kaupankäynti maalaiskylien kanssa ei vaikuta mielialaan tai vahvuuteen.
  • Kaupankäynnin jälkeen kauppa-suhde laskee 0 0,03 pistettä per 100 toimitettua resurssia.
  • Maalaiskylän mielialasta tai vahvuudesta riippumatta, kaupan osuus nousee 0 0,02 pistettä per tunti kunnes se taas saavuttaa 1,25.