Kohteesta Wiki Grepolis FI
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Grepoliksen vakoilussa vakoillaan viholliskaupunkia, jotta saadaan selville sotajoukkojen lukumäärä sekä rakennusten tasot. Vakoilua käytetään usein kun halutaan ottaa selville kannattaako kaupunkia valloittaa tai kun lasketaan omia mahdollisuuksia kukistaa kaupungin puolustus. Vakoilua ei tarvitse koota, kuten muita joukkoja, sillä vakooja on agentti, jonka palkkaat palvelukseesi.

Luola

Vakoiluun tarvittava rakennus on luola. Sinne varastoidaan hopearahat. Mitä korkeampi tasoinen luola, sitä enemmän hopeaa voit sinne varastoida (taso 10 on korkein ja se sallii äärettömän hopearahavaraston). Hopeaa kannattaa varastoida mahdollisimman paljon, sillä se myös estää vihollisvakoojan onnistuneen vakoilun kaupungissasi.

Voit varastoida hopearahasi tänne käyttämällä joko liukusäädintä tai painikkeella, joka valitsee kaikki varastossasi olevat hopeakolikot, kerran tänne varastoituneina, niitä ei voi palauttaa takaisin varastoon. Sieltä löytyvät myös kaikkien muiden kaupunkiesi viimeisimmät vakoiluraportit listattuna.

Vakoilijan lähettäminen

alt_text
Spy button

Jotta voit lähettää vakoojan, luolassasi on oltava ainakin 1000 hopearahaa. Valitse vakoiltava kaupunki klikkaa sitä ja etsi vakoilu painike (huppupäinen hahmo). Siellä on liukusäädin, josta voit valita kuinka paljon hopearahaa haluat tähän tehtävään. Voit myös tehdä pikavalinnan painikkeella ja valita joko 1000 (alin mahdollinen määrä) taikka kaikki luolassasi olevat hopearahat. Se myös näyttää kuinka kauan vakoojalta kuluu matka-aikaa määränpäähän. Kaupunkikatsauksesi sivupalkkiin ilmestyy kuva, joka osoittaa että sinulla on menossa vakoilutehtävä.

Jotta vakoilusi olisi onnistunut, sinun pitää maksaa enemmän hopearahoja kuin mitä viholliskaupungin luolassa on. Sinun tarvitsee lähettää vain yksi hopearaha enemmän, eli vakoojia ei kannata lähettää pyöreillä luvuilla, kuten esim. 4000.

Jos onnistut vakoilussa, saat raportin josta näkyy kaikki vihollisen kaupungin sotajoukot ja rakennusten tasot eikä vihollinen tiedä vakoilustasi, heidän luolansa hopearahat eivät myöskään kulu loppuun. Jos epäonnistut, sinä ja vihollisesi saatte epäonnistumisraportit ja vihollisen luola menettää yhtä paljon hopearahaa kuin sinä käytit tehtävään. Toisinaan menestyäksesi, voit joutua lähettämään lisää vakoojia.

Huomaathan, että ET voi täyttää luolaasi samaan aikaan kun vakooja on lähetetty kohteeseen.

Puolustautuminen vakoilua vastaan

Jotta voit puolustautua kaupunkisi vakoiluyrityksiä vastaan, on vain pidettävä luolan hopearahavarasto mahdollisimman täytenä. Koska vihollisen vakoilu tarvitsee enemmän hopearahoja kuin mitä luolassasi on, luolan tason tulee olla 10 ja jatkuva hopearahan lisääminen, on keskeistä. On tavanomaista, että pelin myöhemmässä vaiheessa pelaajilla on luoliin varastoituna miljoonittain hopearahoja.

Jos vihollisen kaupunkisi vakoiluyritys epäonnistuu, saat raportin ja näin tietää, että he olivat kiinnostuneita kaupungistasi. Mikäli he onnistuvat, et saa raporttia ja hopearahasi ei kulu loppuun. Tämä luo viholliselle yllätyselementin heidän hyökätessä.

Tutkimalla salakirjoitusta, voit tehdä vihollisen vakoilusta kaupungissasi 20% vaikeamman.

Rakentamalla erikoisrakennuksia oraakkeli, näet milloin sinua on vakoiltu onnistuneesti, toki tiedät niiden olevan kiinnostuneita kaupungistasi ja voit valmistautua siihen (Huom. Viholliset näkevät raportissaan, että sinulla on oraakkeli ja näin tietävät, että sinä tiedät heistä).

Vakoiluraportit

Raportit päätyvät suoraan raporttikansioosi, mutta luolasta näet myös kaikki viimeisimmätkin raportit.

Jos et käytä tarpeeksi hopearahaa, vakoiluyrityksesi epäonnistuu ja pelaaja, jota yritit vakoilla, saa raportin. Epäonnistunut vakoiluraportti

Jos onnistut, näet kaupungin nykyiset sotajoukot, rakennusten tasot sekä varaston resurssit. Onnistunut vakoiluraportti

Raportin alaosassa on kaksi painiketta; Simulaatio ja Julkaisu. Simulaatio painike lisää kaupungin sotajoukkoja sekä kaupungin muurin tasoa (kuten myös Tornin, jos sellainen on olemassa) simulaattoriin puolustavana sotajoukkona, jotta voit nopeasti päättää pystyykö joukkosi tyhjentämään kaupungin. Raportti ei kuitenkaan kerro ovatko ne tutkineet falangia tai muurinmurtajaa, taikka ovatko aktivoineet komentajan, kapteenin tai ylipapittaren.

Julkaisu painike mahdollistaa raportin julkaisun muiden nähtäväksi. Voit valita haluatko näyttää joukkosi vaiko et, kuten myös puolustusjoukot ja saaliin. Sinun tarvitsee vain tallentaa raportti, kopioida ilmestyvä koodi ja liittää se viestiin tai pelin foorumiin.

Muutamia selvennyksiä

Pelaaja A:lla on luolassaan 10,000 hopearahaa. Pelaaja B lähettää 6,000 hopearahan vakoojan heidän kaupunkiin. Vakooja epäonnistuu, sillä pelaajalla A on luolassaan enemmän kuin 6,000 hopearahaa.

Pelaaja B ei näe mitä pelaajan A kaupungissa on. Pelaaja A saa raportin, jossa ilmoitetaan, että pelaaja B on yrittänyt vakoilla heitä. Pelaaja A:n luolassa on nyt jäljellä 4,000 hopearahaa.

Tutkimukset ja vakoilu

Salakirjoitus