Premium

Wiki Grepolis FIsta
Hyppää navigaatioon

Premium on pelin ominaisuus, joka mahdollistaa pelaajalle tiettyjä etuisuuksia; neuvonantajien käyttö, rakennusten rakennusajan alentaminen, joukkojen kouluttaminen ja tutkiminen Akatemiassa. Sen avulla voit kerätä kulttuuripisteitä ja kutsua Foinikkialaisen kauppiaan valitsemaasi kaupunkiin. Jokainen näistä ominaisuuksista maksaa kultarahaa. Kerromme miten saa kultarahoja sekä premium ominaisuuksien hyödyistä.

Kultaraha

Kultarahan keräämiseen on monta tapaa. Jokainen niistä antaa eri määrän kultarahoja:

 • Ostaminen
 • Ansaitseminen
 • Ystävän kutsuminen

Huom: Kultaraha ei ole yhteydessä mihinkään tiettyyn maailmaan. Jokainen ostettu kultaraha on käytettävissä missä tahansa pelitilisi maailmassa.

Kultarahan ostaminen

Avatessasi Premium ikkunan, näet kolme välilehteä - Käytä, osta ja edut. Osta välilehdessä valitset ostettavien kultarahojen määrän. Varmista, että valuutta on oman maasi valuuttaa. Tämän jälkeen voit, valita maksutavan. Seuraa sen jälkeen ohjeita ja kun olet ostoksesi tehnyt (vie enintään 5 minuuttia), saat ilmoituksen ostamastasi kultarahasta.

Kultarahan ansaitseminen

Kuten ostettaessakin, aloitat Premium ikkunan Osta välilehdestä. Ostettavan määrän sijasta klikkaat Ansaitse kultarahoja painiketta. Tämä avaa listan sen hetkisistä tarjouksista. Tämä on tehty yhteistyössä SponsorPay:n kanssa. Ulkopuolinen yritys, joka hyvittää kultarahat pelitilillesi. Otathan huomioon, että toisinaan saattaa viedä kauemmin kuin kultarahoja ostettaessa. Hyvityksen jälkeen, saat ilmoituksen hyvitetyistä kultarahoista.

Ystävän kutsuminen

Tämä ominaisuus suo pelaajille mahdollisuuden kutsua peliin uusia pelaajia. Uusilla pelaajilla tarkoitetaan pelaajia, jotka eivät ole pelanneet peliä aikaisemmin eikä heillä ole pelitiliä muissa maailmoissa. Jos kutsuttu pelaaja saavuttaa 1000 pistettä, kutsunut pelaaja saa palkkioksi 200 kultarahaa (Pelaajat, jotka jakavat internetyhteyden, eivät voi kerätä tätä palkkiota). On olemassa kolme tapaa kutsua uusi pelaaja: sähköpostitse, suoralla linkillä tai webbisivun bannereiden kautta.

Sähköposti & suora linkki

Näillä vaihtoehdoilla voit valita aloittaako ystäväsi valitsemassasi sijainnissa tai tietyssä suunnassa tai satunnaisessa kaupungissa. Menetelmä on melko suoraviivainen ja antaa pelaajan aloittaa Grepoliksen melkein välittömästi.

Webbi bannerit

Webbi bannerit toimivat eri tavoin, sillä nämä eivät kohdistu tiettyyn henkilöön. Pelaajat voivat laittaa pelin bannerin webbisivulle, bannerit ovat tälle kyseiselle henkilölle ja se sisältää linkin, josta näkyy kutsun lähettänyt pelaaja. Tämä menetelmä ei anna uudelle kutsutulle pelaajalle mahdollisuutta sijainnin valintaan, mutta pelaaja ansaitsee enemmän kultarahoja, sillä linkki on monen nähtävissä.

Neuvonantajat

Neuvonantajat
Admin.jpg

Hallinnoija

Merchant.jpg

Kauppias

Priestess.jpg

Ylipapitar

Commander.jpg

Komentaja

Captain.jpg

Kapteeni

Premiumin valikosta löytyy vaihtoehto ottaa palvelukseesi 5 neuvonantajaa. Jokainen näistä neuvonantajista antaa sinulle ja kaupungeillesi erilaisia etuja. Jotta voit aloittaa näiden neuvonantajien käytön, pelitililläsi pitää olla riittävästi kultarahoja aktivoimaan ne.

Hallinnoija

Admin.jpg

Hallinnoija

Hallinnoija tukee sinua laajentamisessa ja suuren valtakuntasi hallinnoinnissa. Voit asettaa rakennusjonoon 5 lisärakennusmääräystä, ja hän kokoaa sinulle katsauksia resursseista, joukoista, kaupankäynneistä, kulttuurista, luolista ja kaupungista. Hän takaa myös pääsyn pikapalkkiin.

Pikapalkki

Quick Bar.png

Tämä palkki on käytännöllinen ja kenties yksi parhaista syistä Hallinnoijan aktivoimiseen. Palkki on muokattavissa ja editoitavissa erilaisin javascriptein, joilla pääset heti kaupunkisi eri osiin.

Neuvonantajan katsaukset

Kauppa

 • Kauppakatsauksesta voit lähettää nopeasti resursseja kaupungista toiseen. Näet reaaliaikaisesti kaupunkiesi kauppatoimet, ja voit lajitella kaupunkisi kauppatavaroiden perusteella. Käyttöä helpottaa intuitiivinen vetämis- ja pudottamistoiminto.

Käsky

 • Käskykatsauksesta näet valtakunnassasi meneillään olevat toimenpiteet. Sen avulla näet yhdellä silmäyksellä, miten käskysi toimeenpannaan. Siitä käsin voit myös kumota virheellisiä käskyjä, jos joukkosi eivät ole edenneet liian pitkälle.

Värväys

 • Tästä katsauksesta näet montako yksikköä on sijoitettuna ja mihin kaupunkeihin, mitä resursseja siellä on saatavilla ja kuinka monta lisäasukasta voit ruokkia. Voit myös kouluttaa uusia yksiköitä ja rakentaa laivoja vain muutamalla klikkauksella. Mitä enemmän kaupunkeja hallitsija omistaa, sitä enemmän säästöä tällä katsauksella he saavat.

Joukko

 • Täältä näet yhteenvedon joukoistasi ja voit tarkistaa, missä kaupungeissa kasarmit tai satamat ovat toimettomina. Lisäksi näet, kuinka paljon resursseja ja vapaata väestöä kaupungeissasi on käytettävissä.

Joukkoja ulkopuolella

 • Lista kaupungeista, joihin olet lähettänyt tukijoukkoja. Voit kutsua yksittäisiä joukkoja tai kaikki joukot kotiin klikkaamalla.

Rakennus

 • Kaupunkikatsauksesta näet yhdellä silmäyksellä kaupunkiesi kehityksen. Näet yksittäisissä kaupungeissa olevat resurssit sekä yksittäisten rakennusten kustannukset. Voit rakentaa uusia rakennuksia tai purkaa vanhoja yhdellä klikkauksella.

Kulttuuri

 • Kulttuurikatsauksesta näet yhteenvedon kaupunkisi kulttuurisesta kehityksestä. Siitä näet valtakuntasi kulttuuritason sekä kaupungeissasi meneillään olevat juhlat. Voit myös aloittaa siitä käsin uusia juhlia yhdellä klikkauksella.

Jumalat

 • Jumalakatsauksesta näet tiedot palvotuista jumalista, yksittäisten jumalien suosiollisuudesta sekä kaupungeissasi olevista temppeleistä ja patsaista. Siitä käsin voit nopeasti ja helposti langettaa loitsuja kaupunkeihisi. Siten voit aina tarkkailla valtakunnassasi vaikuttavia jumalia.

Luola

 • Tämä katsaus näyttää kaikki luolasi. Se antaa mahdollisuuden jakaa hopearahoja kaupungeillesi.

Kaupunkiryhmät

 • Kaupunkiryhmäkatsauksessa voit luoda ryhmiä ja järjestellä kaupunkejasi niihin. Näin voit tarkkailla tärkeimpiä kaupunkeja riippumatta siitä, miten suureksi valtakuntasi kasvaa. Saat tiedot kaupungeissa käytettävissä olevista resursseista sekä sinne sijoitetuista yksiköistä. Jos olet valinnut ryhmän, muissa näkymissä näytetään vain kyseiseen ryhmään kuuluvat kaupungit.

Kaupunkilista

 • Kaupunkiluettelosta näet tärkeät kaupunkejasi koskevat tiedot yhdellä silmäyksellä. Näet heti, kohdistuuko kaupunkeihisi hyökkäyksiä tai onko rakennuksia rakenteilla. Voit tarkkailla resurssikapasiteettiasi ja joukkojesi vahvuutta. Näin tiedät aina, mitä kaupungeissasi tapahtuu, ja voit reagoida nopeasti.

Kauppias

Merchant.jpg

Kauppias

Kauppias optimoi kansantalouden kiertokulun. Hän nostaa resurssituotantoasi 30 % perustuotantoon nähden.

Ylipapitar

Priestess.jpg

Ylipapitar

Ylipapittarella on tiiviit suhteet jumaliin. Hän nostaa suosiontuotantoasi 50 % ja tukee myyttisiä yksiköitäsi. He taistelevat 20 % tehokkaammin.

Komentaja

Commander.jpg

Komentaja

Joukkosi pitävät komentajaa suuressa arvossa. Hän voi nostaa joukkojesi motivaatiota entisestään. Maayksiköt taistelevat 20 % tehokkaammin.

Kapteeni

Captain.jpg

Kapteeni

Kapteeni on kokenut merikarhu, joka on lyönyt lukuisia vihollislaivastoja. Hänen kokemuksensa ansiosta meriyksikkösi taistelevat 20 % tehokkaammin, ja kauppatavarasi toimitetaan muille saarille tuplasti nopeammin. Hänen ansiostaan voit myös käyttää hyökkäyssuunnittelutyökalua, ja resurssien kerääminen maalaiskyläkatsauksesta on helpompaa.

Hyökkäyssuunnittelutyökalu

Hyökkäyssuunnittelutyökalusta voit suunnitella ja koordinoida helposti omat hyökkäykset ja muille pelaajille lähetettävän tuen. Muutamalla klikkauksella voit sovittaa hyökkäykset strategisesti yhteen, jotta hallitset paremmin joukkojasi. Voit luoda laajoja hyökkäyssuunnitelmia yksin tai ystävällismielisten pelaajien tai kokonaisten liittoutumien kanssa. Lisäksi voit toimeenpanna käskysi suoraan hyökkäyssuunnittelutyökalusta.

Maalaiskyläkatsaus

Maalaiskyläkatsaus helpottaa resurssitoimitusten hallintaa ja kullakin saarella olevien kaupunkien varastojen täyttämistä. Voit kerätä yhdellä klikkauksella maalaiskyliesi valmiit kuormat, tai sitten voit valita yksittäisiä maalaiskyliä hallinnan helpottamiseksi. Voit myös ryöstellä kullakin saarella olevia maalaiskyliäsi katsauksesta käsin.

Premiumin lisäominaisuudet

Viiden neuvonantajan lisäksi, premiumissa on myös muutama muu ominaisuus, jotka voivat auttaa pelaajaa saamaan edun pelissä. Nämä ominaisuudet voidaan luokitella seuraavasti: vähennykset, haastaminen ja kulttuurillinen.

Vähennysominaisuudet

Vähennysominaisuutta voi käyttää rakennuksiin, joukkoihin tai tutkimukseen.

Rakennusaika

Tämä ominaisuus on ollut pelissä alusta asti ja monen pelaajan mielestä se on käytännöllinen uutta maailmaa aloitettaessa tai uutta kaupunkia rakennettaessa. Pelaaja voi vähentää jäljellä olevaa aikaa kuinka monta kertaa tahansa, mutta ei jos aikaa on jäljellä enää yksi sekuntti.

Rakennuskustannus

50 kultarahalla voit alentaa rakennuskustannuksia 25%. Jos rakennus maksaa 1000 puuta, 1000 hopeaa ja 1000 kiveä, tätä ominaisuutta käyttämällä maksat kutakin resurssia vain 750. Ominaisuutta voi käyttää vain kerran jokaisessa laajennustasossa.

Värväysaika

Kuten rakennusaikaakin, myös värväysajan voi puolittaa. Kuitenkin, muutamin rajoituksin:

 • Jokaiseen rakennettuun yksikköryhmään voi käyttää "leikkaa värväysaika" -ominaisuutta vain tietyn määrän.

Tutkimusaika

Tutkimusaikaa voi alentaa puoleen. Samoin kuin rakennusajan alentamisessa, tässäkään ei ole rajoituksia, paitsi jos aikaa on enää jäljellä yksi sekunti.

Jumalallisten voimien pidentäminen

20 kultarahalla voit pidentää jumalallisten voimien vaikutusaikaa. Klikkaat vain loitsukuvaketta, joka ilmestyy kaupungin nimen alle loitsun ollessa aktiivinen.

Foinikkialaisen kauppiaan kutsuminen

Satama ikkunasta voit kutsua Foinikialaisen kauppiaan heti valitsemaasi satamaan. Jokainen kutsu maksaa 50 kultarahaa, joten se saattaa useasti käytettynä käydä kalliiksi.

Olympialaiset

Tämä ei ole vain premium ominaisuus. Olympialaiset on tapahtuma, jossa voi kerätä lisää kulttuuripisteitä. Tarvitset olympialaisia varten tasolla 30 olevan Akatemian ja vähintään 50 kultarahaa. Jokaiset Olympialaiset kestävät ainakin 24 tuntia ja takaavat sinulle yhden kulttuuripisteen lisää.

Poissaolopäivät

Maksamalla 50 kultarahaa, pelaaja voi ostaa lisää poissaolopäiviä. Ostaa voi maksimissaan 14 päivää. Lisätietoa löytyy sivulta Poissaolotila.