World Wonders

Wiki Grepolis FIsta
Hyppää navigaatioon

Maailman ihmeet toivat, 2.0-päivityksen jälkeen, Grepolikseen uuden ryhmätyöskentelypuolen. Kun maailma on "Maailman ihmeiden aikakausi" vaiheessa, liittoutumat voivat rakentaa omistamilleen saarille maailman ihmeitä. Maailman ihmeitä rakennetaan keräämällä resursseja. Voit kiihdyttää maailman ihmeen rakentamista käyttämällä kaikkia jumalia 400 suosiota.


Maailman ihmeiden aikakausi

Sen jälkeen kun [[maailma] on täyttänyt tietyt vaatimukset, koko maailmasta siirtyy "Maailman ihmeen aikakauteen". Maailman ihmeen aikakaudella, liittoutumat kilpailevat näiden maailman ihmeiden rakentamisesta omilla saarillaan. Kun maailma siirtyy tähän vaiheeseen, uudet pelaajat eivät pääse siihen maailmaan; uudet rekisteröinnit suljetaan maailmasta.

Maailma ihmeiden edellytykset

  • Maailma on ollut olemassa vähintään 6 kuukautta (kuukausittain 30 päivää)
  • 50:n parhaan liittouman pisteiden summan on oltava vähintään 250 miljoonaa
  • Jos maailma ei ole 6 kuukauden kuluttua "Maailman ihmeiden aikakaudella", uusi määrä lasketaan maailman asetuksiin perustuen.
  • Jos uusia tavoitepisteitä ei ole saavutettu 10 kuukauden aikana, arvo alkaa laskea 30 päivän välein, kunnes tavoitepisteet on saavutettu.
  • Tämä uusi tavoitearvo lasketaan vähentämällä puolet nykyisestä tavoitteesta ja 50 parhaan liittoutuman nykyisen summan välisestä erosta.
  • Joitakin tiettyjä esimerkkejä löytyy alla olevasta taulukosta:Maailman ihmeen aikakauden alkamisen edellytykset
Maailman asetukset 50 parhaan liittoutuman pisteet Nykyinen tavoite Kerrottuna Uusi tavoite
Nopea 150 mijoonaa 250 mijoonaa x 1.2 180 mijoonaa
Normaali 150 mijoonaa 250 mijoonaa x 1.5 225 mijoonaaRakentaminen ja resurssit

Sandpit.png

Kun liittoutuma hallitsee kokonaan saarta, jolla he haluavat rakentaa ihmeensä, niin liittoutuman perustaja tai johtajat pystyvät valitsemaan 7:stä rakennettavasta ihmeestä. Tehtyä valintaa ei voi muuttaa. Tämä tehdään klikkaamalla saarten hiekkakasoja.

Ihmeen rakentamiseen tarvittavien resurssien määrä edellyttää liittoutumia laittamaan sivuun valtavia määriä, jos he haluavat ensin rakentaa ihmeen. Resurssit lähetetään ihmeelle torin kautta ja se hetken tarvittavat resurssit varastoidaan sinne, kunnes kaikki tarvittavat resurssit kerätään. Seuraavassa taulukossa esitetään tarvittavat määrät nopeus 1 maailman alueella 1-10. Ihmeiden rakentamista voidaan myös kiihdyttää käyttämällä jokaiselta [[jumalasta] jumalista] 400:n suosiota. Rakennusaikaa ei voi pienentää sen jälkeen, kun puolet rakenteen kokonaiskestosta on kulunut umpeen. Joten jos taso rakentaminen kestää tunnin, et voi vähentää aikaa yli 30min.


Malline:WonderBuildReqs

Laske tarvittavat resurssit muille maailmalle kertomalla resurssien määrä maailman nopeudella(esim: 200,000*2=400,000 or 200,000*3=600,000)

Ihmeiden tuhoaminen

On olemassa kahdenlaisia tapoja, joilla ihme voidaan tuhota. Ensimmäinen tapa on osittainen purku ja se on saaren hallinnan menetys. Toinen tap on täydellinen purkaminen ja se on liittouman hajoamisen kautta.


Saaren hallinnan menettäminen

Jos liitto menettää hallinnan yhdestä tai useammasta kaupungista saaressa, jossa ihme on rakenteilla, nykyinen taso, jolle ihme rakennetaan, menetetään. Esimerkiksi: Jos liittoutuma A rakentaa ihmeen X tasoa 7 ja on käyttänyt 10 000 000 resurssia sen valmistumiseen; jos liittoutuma B tulee ja ottaa tuon arren kaupungin, kaikki taso 7:n resurssit menetetään ja ihme pysyy tasolla 6, ja sen rakentaminen pysähtyy, kunnes saaren hallinta palautetaan.


Jos saarella on tason 10 ihme, kaupungin menetyksen seurauksena ihme laskee tasolle 9. Tässä vaiheessa muut liittoutumat, joilla on sama ihme, voivat sitten yrittää täydentää heidän ihmettä.

  • Huom: näin on myös silloin, jos saaren kaupungista tulee "aavekaupunki". Kuitenkin, toisin kuin kaupungin menettäminen valloittamalla, liitto voi edelleen jatkaa ihmeen rakentamista, viimeisen loppuun saatetun tason ja resurssien menetyksestä huolimatta.

Liittoutuman hajoaminen

Jos liittoutuma puretaan tai se hajoaa, kaikki sen hallitsemat ihmeet menetetään. Tämä on ihmeen ja sen kaikkien tasojen täydellinen purkaminen. Lisäksi siihen voi johtaa yös kahden liittouman yhdistäminen. Liittoutuma, joka sulautuu toiseen liittoutumaan, olisi purettava, jotta sen jäsenet voisivat liittyä äskettäin yhdistettyyn liittoutumaan.

Lisäksi, jos liittoutuman rakentaessa ihme menettää kaikki sen kaupungit tuossa saaressa, ihme puretaan kokonaan.

Maailman ihmeet ja bonukset

On olemassa 7 erilaista maailman ihmettä. Maailman ihmiden rakennuspaikkoja voi nähdä vain, jos pelaajalla on yli 5000 pistettä. Huomaa, että kukin liitto ei pysty rakentamaan useampaa kuin yhtä. Kun maailman ihme on rakennettu, se antaa sen rakentaneelle liittoumalle myös pienen bonuksen.

Gizan suuri pyramidi

Tämä suuri pyramidi seisoo korkeassa ympäristössä, selviytyäkseen ankarasta kesästä ja myrskyisistä talvista.

Bonus: + 1500 varastoon

Wonder great pyramid of giza.png

Semiramiin riippuvat puutarhat Babylonissa

Tuoksuvat puut ja runsaat kasvit tuovat hymyjä sairastuneille ja miellyttää köyhiä.

Bonus: +3% resurssin tuotantoon

Wonder hanging gardens of babylon.png

Zeuksen kuvapatsas Olympiassa

Kreikkalaiset antavat kunnianosoituksen jumalien kuninkaalle, ihmiset tulevat usein palvomaan tätä pyhää muistomerkkiä.

Bonus: + 5% suosion tuotanto Zeuksen kanssa

Wonder statue of zeus at olympia.png

Artemiin temppeli Efesoksessa

Tämä ihme pysyy korkeana, ja aurinko hehkuu alas sen kirkkaudelle. Se rakennettiin omistautuneesti Artemikselle.

Bonus: +5% suosion tuotanto kaikkien jumalten kanssa

Wonder temple of artemis at ephesus.png

Halicarnassusin mauseoleum

Kaunis hauta, joka on rakennettu täydelliseksi ympäröivien kaupunkien sydämen rikki ihmisille kunnioittamaan.

Bonus: myyttiset yksiköt maksavat 5% vähemmän resursseja

Wonder mausoleum of halicarnassus.png

Rodoksen kolossi

Monumenttisen voiton jälkeen tämä patsas on suurin ihmeellinen voitto.

Bonus: vähentää riemusaattojen kestoa 10%

Wonder colossus of rhodes.png

Alexandrian majakka

Tämä uskollinen majakka ohjaa kovia merenkulkijoita jopa kaikkein myrskyisimpien merien kautta.

Bonus: vähentää foinikkialaisen kauppiaan kustannuksia 5%

Wonder lighthouse of alexandria.png

Voitot

Kun yksi liittouma on rakentanut kokonaan ja hallitsee 4:ää maailman 7:stä ihmeestä, he ovat voittaneet sen maailman. Liittoutuma, saa X voittajan-palkinnon sekä 10%:n korotuksen suosioon. Liittouma voi sitten jatkaa jäljelle jäävät ihmeet loppuun saavuttaakseen X mestarin palkinnon.


Maailmassa voidaan rakentaa ääretön määrä ihmeitä, vain yksi kustakin 7 ihmeestä voidaan saada valmiiksi. Tämä tarkoittaa, että liittoutumat X, Y ja Z rakentavat ihmeen A:n, vain yksi niistä voi täydentää ihmettä A. Loput liittoutumat voivat rakentaa omansa tasolle 9, mutta ei enempää.