Säännöt

Wiki Grepolis FIsta
Hyppää navigaatioon

Säännöt

§1) Alkusanat

Grepolis ("peli") on InnoGames GmbH:n ("InnoGames") kehittämä online cross-platform peli. Peliä voi pelata tietokoneelta, mobiililaitteilta, konsoleilta, internet pisteistä, virtuaaliselta tai oikeasta verkosta ja joidenkin pelisääntöjen mukaisesti, taataksemme reilun pelikokemuksen kaikille. Voit rekisteröityä Grepolikseen, jolloin pääset useaan pelipalvelimeen ("pelimaailmat"). Säännöt ovat The rules are defined by InnoGamesin määrittelemät ja niitä soveltavat InnoGamesin ylläpito ja moderaattoritiimi ("tiimi"). Rekisteröitymällä sitoudut noudattamaan sääntöjä. Tiimi huolehtii siitä, että sääntöjä noudatetaan varoituksin ja rangaistuksin ("estot"). Pelaajan, joka on ostanut kultakolikoita, on noudatettava samoja sääntöjä ja estoja kuin muutkin pelaajat.

§2) Vain yksi pelitili pelaajaa kohti

Jokainen pelaaja voi pelata kaikissa maailmoissa vain yhdellä pelitilillä. Pelaajat eivät saa käyttää muiden pelaajien pelitilejä.

'Pelitilin voi lahjoittaa toiselle henkilölle vain ilmoittamalla siitä kirjallisesti tiimille'. Hyväksytysti siirrettyä pelitiliä ei voida enää palauttaa. Pelitilistä ei saa ottaa taloudellista hyötyä.

Koska peli on käännetty usealle kieliversiolle, on pelaajien käytettävä tässä versiossa suomenkieltä, tämä koskee viestejä, pelaajaprofiilia ym.

Kaikenlainen mainostaminen on kiellettyä, massaviestit mukaan luettuna.

Esimerkkejä:

 • kaksi pelaajaa voi käyttää samaa yhteyttä, mutta kummankin pelaajan on pelattava vain omalla pelitilillään.
 • jokainen samaa yhteyttä käyttävän pelaajan on noudatettava kohdan §3 sääntöä.
 • pelaaminen toisen pelaajan puolesta on kiellettyä, vaikka hän olisikin väliaikaisesti estynyt.
 • muiden pelitileille kirjautuminen on kiellettyä.

§3) Jaettu yhteys

Pelaajien, jotka jakavat internetyhteyden sekä hallinnoivat samaa maailmaa, tulee ilmoittaa jaetusta yhteydestä (tämän voi tehdä peliasetuksista).

Jaetun yhteyden omaavat pelaajat, eivät saa tukea toisiaan eikä lähettää taikka käydä kauppaa apuneuvoista eikä myöskään heittää Jumalallisia voimia toisilleen.

Jaetun yhteyden pelaajat eivät saa olla vuorovaikutuksessa toisiinsa 48 tunnin aikana. Tämä koskee hyökkäyksiä, avunantoa, resurssien lähettämistä tai niihin liittyvää kaupankäyntiä sekä Jumalallisten voimien heittoa.

Poikkeukset:

 • kaupankäynti tarjouksissa.
 • resurssien lähettäminen maailman ihmeisiin.

§4) Kommunikointi

Pelatessaan pelaajien tulee kohdella muita pelaajia kunnioittavasti ja käyttäytyä asiallisesti muita kohtaan.

Peli on suunnattu yli 12-vuotiaille, kuitenkin kaikenlainen käyttäytyminen ja/tai sisältö liittyen kiroiluun, pornografiaan, ääripolitiikkaan, muukalaisvihaan, laittomiin toimintoihin ja aineisiin, on kiellettyä.

Esimerkkejä:

Sallittua on:

 • kutsua pelaajaa noviisiksi tai muilla kunnioittavilla ilmaisuilla.
 • kiristää toista pelaajaa resursseista, mutta ei kullasta tai muista premium tavaroista.

Kiellettyä on:

 • loukata tai tuottaa mielipahaa muille pelaajille joko fyysisesti tai henkisesti.
 • liittoutuman nimeäminen sopimattomilla tai loukkaavilla nimillä.
 • ihannoida terroristien toimintoja tai henkilöitä.
 • pelaajan loukkaaminen pelin viestintäjärjestelmää käyttäen.
 • ketjukirjeiden ja spämmien lähettäminen.
 • mainoslinkkien ja niihin viittaavien linkkien postittaminen.
 • pelaajien syrjiminen taustan, rodun, uskonnon, seksuaalisuuden, invaliditeetin, iän tai minkään muun asiaankuuluvan syyn perusteella.

§5) Ostaminen ja myyminen

Pelitilejä ei saa myydä, ostaa, vaihtaa eikä lahjoittaa tai sen osia peliominaisuuksien ulkopuolella.

Esimerkkejä:

Sallittua on:

 • vaihtaa resursseja kultaan pelin torilla.
 • vaihtaa resursseja muihin resursseihin pelin torilla.

Kiellettyä on:

 • neuvotella muiden pelaajien kanssa vaihdosta pelitilin osaa kultaan tai resursseihin, mukaan lukien *joukot, kaupungit ym.
 • tarjota tai hankkia palveluja (suojelua, hyökkäyksiä ym.) tai hyötyä muista pelaajista vaihtamalla kultaa.

§6) Botit, Scriptit, Makrot ja Proxyt

Peliä on tarkoitus pelata “normaalissa” selaimessa, ilman automaattisia menetelmiä. Pelaajat voivat käyttää tietyssä foorumin alueella julkaistuja ja näin tiimin hyväksymiä scriptejä. Mikäli scriptiä ei ole hyväksytty tiimissä, sitä ei saa käyttää.

Proxyjen ja muilla tavoin pelaajan ja palvelinten yhteyden salaaminen, on kiellettyä. Joissakin erikoistapauksissa pelaajalle voidaan myöntää erityislupa.”

§7) Kielet

Grepoliksen palvelin on suomalainen. Pelaaja tai liittoutuman profiilit on kirjoitettava suomeksi tai niissä on oltava suomennos. Yksityinen viestintä, mukaan lukien liittoutuman foorumit, voidaan käydä millä tahansa kielellä. Pelaajaa ei saa estää liittymästä liittoutumaan kansallisuuden perusteella.

§8) Pelitilin poistaminen

Pelitili voidaan poistaa erilaisista syistä johtuen joko automaattisesti tai vaihtoehtoisesti pelaaja voi pyytää pelitilin poistamista. Automaattinen poistamista EI tapahdu niin kauan kun aktiivinen premium on käytössä. Poistettua pelitiliä ei voida palauttaa.

Esimerkkejä:

 • 30 päivän passiivisuus (lomatilaa ei tulkita passiivisuudeksi).
 • pysyvästi estetyt pelitilit

§9) Reilu pelaaminen

Grepolis kilpailupeli ja tiimit toimivat erotuomareina. Kaikki sääntöjen rikkomista koskevat ja epäselvät kiistat ovat tiimin päätäntävallassa ja kaikki päätökset ovat lopullisia.

§10) Sekalaista

Tarpeelliseksi katsottuaan, InnoGames pidättää oikeudet muuttaa koska tahansa osia tai kokonaisuutta (mukaan luettuna poistaa tai muokata) pelitilejä, maailmoja, asetuksia ja muita pelin osia, nämä pelisäännöt mukaan luettuna. Muutoksista ilmoitetaan asiaankuuluvalla tavalla.