Liittoumat

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 9. huhtikuuta 2017 kello 15.38 – tehnyt Lum3n3 (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Hyppää navigaatioon

Grepoliksessa kaikilla pelaajilla on mahdollisuus liittyä liittolaisiksi. Tällä tavoin saat lisää tukea muilta pelaajilta. Ilman liittolaisten tukea, olisit mitä ilmeisimmin hyökkäysten kohteena, koska hyökkääjän ei tarvitse huolehtia diplomatiasta tai kostotoimenpiteistä. Liittolaiset tukevat ja auttavat menestymään Grepoliksessa nostaen pelaamisen aivan uudelle tasolle.


Liittolaiseksi liittyminen

Liittolaisuus edellyttää liittoutuman jäsenen kutsua. Kutsun saatuasi, saat siitä ilmoituksen raportti -välilehteen. Voit hyväksyä kutsun menemällä liittoutuma -välilehteen ja klikkaamalla liittoutuman nimen rastia. Klikkaamalla punaista x kutsu poistetaan. Liityttyäsi liittolaiseksi saatat pian sen jälkeen saada muutamia muitakin kutsuja pelin sisäisen viestintäjärjestelmän kautta. Jotta näkisit kutsut, on sinun ensin jätettävä ensimmäinen liittoutuma.

Mihin kannattaisi liittyä?

Grepoliksessa on useita eri tyyppisiä liittoutumia. Liittoutumissa kommunikointi on tärkeää sekä halu auttaa. Pienemmissä liittoutumissa pelaajien on helpompi oppia tuntemaan toisensa. Suuremmat liittoutumat tarjoavat enemmän tukea (sekä hyökkäys että puolustus) ja todennäköisyys joutua hyökkäyksen kohteeksi on pienempi.

Liittoutuman perustaminen

Liittoutuman perustaminen tapahtuu klikkaamalla liittoutuma -välilehteä ja kirjoittamalla liittoutuman nimi ja klikkaamalla 'perusta liittoutuma'.

*Huom: yleisesti ei ole suositeltavaa perustaa liittoutumaa ensi kertaa peliä pelattaessa, sillä se vaatii melkoisesti työtä. Liittymällä liittoutumaan saat arvokasta kokemusta siitä, miten liittoutumaa johdetaan.

*Huom: Liittoutuman nimessä voi olla enintään 24 merkkiä.

Värväys

Alkajaisiksi voit lähettää lähellä oleville pelaajille kutsuja tai keskittyä vain muutamaan pelaajaan ja joko värvätä ne ennen maailman avautumista tai lähettää viestit pelin viestijärjestelmän kautta.

Luo protokolla

Sinun pitää luoda jonkinlaiset protokollat, esim. liittoutuman jäsenten lukumäärä, kutsutaanko kaikki jo heti alussa jne.

Luo foorumit

Luo foorumi liittoutuman foorumi -välilehdestä. Uusia välilehtiä voi luoda hallinnoijan foorumilinkistä. Vain liittoutuman perustaja voi luoda ja poistaa foorumeja. Moderaattorit voivat vain siirtää ja muokata viestejä).

Millainen on hyvä foorumi?

Perusfoorumissa tulisi olla:

Ilmoitukset (Johtajat voivat postittaa tärkeitä ilmoituksia liittolaisten luettavaksi)

Tuki (Tukipyynnöt)

Kysymykset/oppaat

Neuvosto (Tämä osio on yleensä piiloitettu- keskustelupaikka johtajille)

Muut osiot:

Hyökkäystuki (Hyökkäyksen avunpyynnöt).

Tori (Jäsenten resurssipyynnöt.).

Muut aiheet

Yleistä

Luo profiili/mainos

Valitse liittoutumallesi kuva, banneri ja luo profiili, joka näyttää esim. tältä: Liittoutuman nimi: Spartalaiset Pisteet: 10000 Jäsenet: 10 Profiili: Kuvaus liittoutumasta

Hierarkia

Liittoutuman johtamisesta ei ole sääntöjä, joten voit käyttää mitä erilaisimpia yhdistelmiä löytääksesi sinulle parhaimman.

Asemat

Yleisesti ottaen liittouma koostuu virkamiehistä sekä perustajasta:

  • Perustaja omaa täydet perustajan oikeudet.
  • Eräänlainen Senaatti koostuu luottohenkilöistä ilman oikeuksia. Heillä on sisäiset foorumioikeudet.
  • Värvääjä(t) ovat vastuussa jäsenten värväyksestä.
  • Diplomaatit ovat vastuussa toisten liittoutumien välisestä diplomatiasta.
  • Foorumin moderaattorit pitävät foorumin siistinä ja helppolukuisena sekä poistavat sopimattomat viestit, mikäli se on osa liittoutuman sääntöjä.
  • Työryhmien johtajat johtavat liittoutuman pientä pelaajaryhmää auttaen järjestelmää. Käytä näitä vain, jos olet aivan varma organisointikyvyistäsi.
  • Varausten hallinnoija tarkkailevat varauksia ja pitävät huolen, että kaikki on järjestyksessä.

Saatavissa olevat oikeudet

Näille saatavissa olevat oikeudet ovat:

Gründer.pngPerustaja: Samat oikeudet kuin johtajallakin sekä oikeus muuttaa liittoutuman nimeä sekä hajoittaa liittoutuma. Perustajilla on oikeudet erottaa muita perustajia
Leiter.pngJohtaja: Alla olevien oikeuksien lisäksi, johtajilla on oikeus muokata/luoda/poistaa foorumin välilehtiä, muuttaa sisäisiä ilmoituksia ja liittoutuman profiilia sekä erottaa jäseniä. Johtajat voivat erottaa muita johtajia, mutta ei perustajia.


Einladungen.pngKutsu: Antaa kelpoisuuden kutsua pelaajia.
Diplomatie.pngDiplomatia: Mahdollistaa henkilön asettaa statuksen diplomaattiseksi suhteeksi toisen liittoutuman kanssa (kuten 1.19 päivitys.
Rundmail.pngMassaviesti: Antaa käytännöllisen vaihtoehdon lähettää viestiä koko liittoutumalle yhdellä kertaa.
Moderator im Forum.pngFoorumin moderaattori: Antaa oikeudet muokata, käsitellä tai siirtää, lukita tai poistaa ketjuja. He eivät voi luoda muokata tai poistaa välilehtiä.
Zugang zu dem internen Foren.pngSisäiset foorumit: Antaa oikeudet päästä liittoutuman piiloitettuihin foorumeihin.
Reservationtool admin.pngVarauksien hallinta: Antaa oikeudet liittoutuman varausten hallinnointiin. He voivat siirtää liittoutuman jäsenten tekemiä varauksia.

Alla olevat katkoviivalla merkityt oikeudet ovat täysin toisistaan riippumattomia, perustajilla on yksi oikeus, johtajilla on kaikki 6 oikeutta omien oikeuksien lisäksi.

Etujen asettaminen

Jakaessasi etuja (oikeuksia) kannattaa ensin varmistaa, että henkilö on luotettava ja niiden pitäisi olla melko aktiivisia pelissä. Tämä tehdään tarkkailemalla henkilöä, jos ne auttavat yhteistyökumppaneita, tunnet henkilön ennestään, kysyt luotettavilta pelaajilta jne. Tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä valitessa pelaajia asemiin. Lisäksi sinun täytyy tarkistaa, että he ovat todella päteviä, joten tässä lista ominaisuuksista:

  • Johtajat: Hyvä hallinnointikyky, ei käytä valtaa väärin, ei valitse johtajia korkeiden pisteiden johdosta, hyvät pelaajat eivät välttämättä ole hyviä hallinnoijia, joten valitse viisaasti, koska hallinnoijat voivat olla erittäin voimakkaita.
  • Värvääjät: Noudattaa sääntöjä, kyky havaita mahdollisia hyviä pelaajia käsittelemään suuria viestimääriä (jos olet liittoutumien kärkipäässä).
  • Diplomaatit: Omaa hyvän arviointikyvyn ja hyvät sosiaaliset taidot.
  • Foorumin moderaattorit: Varmista etteivät poista vahingossa ketjuja, postituksia, saa näyttämään pelaajien huonossa valossa jne.
  • Korkein neuvosto: Luotettavat pelaajat ja pelaajat, joiden neuvoa haluat tietyissä tilanteissa

Oikeuksien osoittaminen

Oikeuksien antaminen onnistuu liittoutuman välilehdestä, klikkaa jäsenet ja sitten 'muokkaa valtuuksia' rasti päälle/pois -menetelmällä.

Diplomatia

Yleisimmät diplomatiasuhteet ovat:

Liittolainen: Kun molemmat liittoutumat ovat halukkaita auttamaan toisiaan hyökäten ja tukien.

NAP: Hyökkäämättömyyssopimus, jossa molemmat liittoutumat sopivat etteivät hyökkää toisiaan vastaan sopimuksen ollessa voimassa, ei kuitenkaan yhteistä tukea liittolaisen kanssa.

Vihollinen: Liittoutuma, jonka kanssa olet sodassa. Sinun ei välttämättä tarvitse ilmoittaa heille olevasi sodassa, mutta he saavat sen jossakin vaiheess selville.

Voit merkitä liittolaisliittoutumat ja vihollisliittoutumat sopimusvälilehdelle:

  • Liittolaiset on merkitty vihreällä ja viholliset punaisella.
  • Jos yrität hyökätä liittolaisliittoutumaan, siitä pyydetään vahvistus.
  • Sopimuslokissa liittoutumaasi ilmoitetaan uusista ja peruutetuista jäsenyyksistä sekä sopimuksessa olevien pelaajien liittoutuman valloituksista ja kaupunkien menetyksistä.
This is what an ally looks like on the map

Foorumin moderointi

Moderaattori tehtävänä on valvoa liittoutuman foorumin sääntöjen noudattamista sekä pitää foorumit siistinä. Ne käsittävät yleensä vanhojen ketjujen poistoa tai 'arkistointia' (eli lähettää ketjut piilotettuun foorumin nimeltään arkisto). He voivat myös poistaa tai muokata viestejä jos joku rikkoo liittoutuman sääntöjä, sisältävät kirosanoja, sisältävät joukkojen numeroita ja yleisiä roskaposteja. Suuressa liittoutumassa on yleensä tarvetta vain yhdelle tai kahdelle moderaattorille. Huomaa myös, että jos moderaattori hermostuu niin heillä on valta sotkea foorumit luoden liittoutumaan melkoisen ongelman, joten varmista, että ne ovat luotettavia.

Vakoilu

Liittoutuman sisällä jotkut pelaajat voivat vakoilla vihollisen liittoutumia. Ne voivat joko liittyä vakoiluaikomuksena liittoutumaan tai tehdä vakoilua liittoutumaansa. Tämä tarkoittaa tiedon jakamista liitoutuman foorumista tai harvemmissa tapauksissa on annettu lupa nähdä piilotettuja foorumeita. Tämä ongelma on paljon yleisempi suuremmissa liittoutumissa, jotka eivät pidä mielessä keitä he kutsuvat. On todennäköistä, että siellä on soluttautujia, mutta sen ei tarvitse olla ongelmallista. Piilotetun foorumin käyttö sekä ulkopuolisten keskustelujen ansiosta sinun ei tarvitse lähettää arkaluonteisia tietoja foorumille, ja on parasta pitää liitoutuman jäseniä silmällä.

Haitat

Yksi kiistellyimmistä taktiikoista on saada kutsuttu liittoutumaan, vakuuttaa perustaja antamaan perustajan etuja ja sitten hajottamaan liitto. Näin voi käydä myös, jos perustaja järkyttyy ja päättää osoittaa kiukkunsa hajottamalla.

Tämä tapahtuu useimmiten suurissa liittoutumissa, joissa on vähemmän kokeneita pelaajia. Pelaaja liittyy liittoutumaan ja väittäen omaavansa paljon kokemusta ja vaatii etuja (tai ironisesti vakuuttaen). Ratkaisuna on yksinkertaisesti antaa etuja jo olemassa oleville jäsenille ja olla antamatta etuja niille, jotka ovat vasta liittyneet liittoutumaan.

Yhdistäminen

Grepoliksessa yleisempää on kahden liittoutuman yhdistyminen. Tämä voi tarkoittaa joko sitä, että liittoutuma A yhdistyy liittoumaan B tai A ja B molemmat liittymään uuteen liittoumaan C (huomaa, että uuden liittoutuman tekeminen määrittää liittoutuman taistelupisteet sijoituksessa uudelleen). Tätä käytetään usein kun kaksi liittoutumaa haluavat lujittaa valtaansa rauhanomaisesti ja siten ottaa valtaansa valtameren tai antaa vahvemman ratkaista taistellessa yhteistä vihollista vastaan.

Monet liittoutumat kirjoittavat profiilissaan, etteivät yhdisty toiseen liittoumaan, mutta tämä ei ole usein totta.

Huomaa, että jos liittouma A sulautuu liittoutuma B:n, liittoutuma A:n maailman ihmeet tuhotaan


Yhdistämisen toiminta

Jos A ja B ovat yhdistymässä ja muodostavat kokonaan uuden liittouman C:n, jonkun on ensin luotava liittoutuma C ja sitten kutsua kaikki jäsenet molemmista liittoutumista.

Jos liittoutuma A ja liittoutuma B ovat sopineet yhdistämisestä, niiden on päätettävä, kuka yhdistyy ja kehen. Jos A yhdistyy B:n, liittoutuman B johtajan on kutsuttava kaikki liittoutuma A:n pelaajat liittymään B:n. Näiden pelaajien on siten jätettävä liittoutuma A ja hyväksyttävä kutsu.

FAQ

Tutustu 'Liittoutumat' osioon FAQs sivulla, sieltä löytyy lisätietoa.