Kulttuuri

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 8. huhtikuuta 2017 kello 18.15 – tehnyt Lum3n3 (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Hyppää navigaatioon

Kulttuuri on yksi Grepoliksen tärkeimpiä ominaisuuksia. Kulttuuria tarvitaan lisättäessä kaupunkeja asuttamisen kautta, valloitettaessa tai kapinoitaessa. Koska se on kallista, kulttuuri on ainoa asia, joka rajoittaa hintojen nousua Grepoliksessa.

Kulttuuritasot

Kulttuuripisteillä lisäät kulttuuritasoja. Jokainen kulttuuritaso antaa omistusoikeuden yhdelle kaupungille, kulttuuritaso alkaa tasosta 2. Kun olet päässyt tasolle 4, voit omistaa 4 kaupunkia, kun olet tasolla 10, voit omistaa 10 kaupunkia jne. Alla taulukko muutamasta ensimmäisestä kulttuuritasosta:

Kulttuuritaso Tarvittavat kulttuuripisteet Tarvittavat lisäkulttuuripisteet
1 0 0
2 0 0
3 3 3
4 9 6
5 18 9
6 30 12
7 45 15
8 63 18
9 84 21
10 108 24


Ylemmille tasoille tarvittavien kulttuuripisteiden määrä, jonka kulttuuritaso N edellyttää, voidaan laskea seuraavan kaavan mukaan:
Kulttuuripisteet = 3/2(N^2-3N+2)
Jos olet jo tasolla N-1, pitää lisätä 3(N-2) kulttuuripistettä saavuttaaksesi tason N.

Tapoja saada kulttuuria

Grepoliksessa on olemassa useita menetelmiä saada kulttuuripisteitä; järjestämällä kaupunkijuhlia, Olympialaiset, riemusaatoista, teattereista. Kaikki nämä tapahtuvat Agorassa ja kaikista saa 1 kulttuuripisteen aina niitä käytettäessä/järjestettäessä. Pääsy näihin tapahtumiin onnistuu klikkaamalla Agoraa ja siirtymällä Kulttuuri-välilehdelle.

Riemusaatot

Tämä on kulttuuripisteiden päämenetelmä, sillä se ei maksa resursseja eikä kultakolikoita. Tämä menetelmä kartuttaa taistelupisteitä - sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa järjestettäessä kaupungissa pieniä kulkueita. Jokaisesta saat 1 kulttuuripisteen.

Voit järjestää riemusaaton aina kun sinulla on 300 taistelupistettä. Nämä taistelupisteet voivat olla hyökkäyksestä, jolloin hyökkäät pelaajaa kohti ja tapat joukkoja/aluksia tai puolustuksesta, jolloin sinua vastaan hyökätään ja sinä tapat joukkoja/aluksia. Riemusaattoja voi järjestää vain yhden kerrallaan, mutta riemusaatot voivat olla eri kaupungeissa samaan aikaan. Esimerkiksi, sinulla on 5 kaupunkia ja 1500 taistelupistettä, joita et ole vielä käyttänyt riemusaattoihin. Voit järjestää 5 riemusaattoa, 1 jokaisessa kaupungissa samaan aikaan käyttämällä 300 taistelupistettä per riemusaatto. Kun ne kaikki ovat päättyneet, saat 5 lisäkulttuuripistettä.

Riemusaattojen kesto vaihtelee sen mukaan miten nopeaa pelimaailmaa pelaat. 1 nopeuden pelimaailmassa riemusaatto kestää 8 tuntia. 2 nopeuden pelimaailmassa aika on puolittunut 4 tuntiin, sillä pelimaailman etenee kaksikertaa nopeammin.

Kaupunkijuhlat

Kaupunkijuhlat sopivat pelaajille, joille on helpompi nostattaa resurssien määrää kuin taistelupisteitä. Tämä menetelmä, kuten 3 muutakin, kasvattaa kulttuuripisteitäsi 1 aina kun järjestät kaupunkijuhlat.

Kaupunkijuhlat edellyttävät akatemian tasoa 30. Tämä on akatemian maksimitaso. sinulla on tasolla 30 akatemia. Tämä on enimmäismäärä akatemian. Lisäksi aina järjestäessäsi kaupunkijuhlat, se maksaa sinulle 15000 puuta, 18000 kiveä ja 15000 hopeaa.

Tällä menetelmällä kulttuuripisteiden kerääminen kestää 12 tuntia 2 nopeuden pelimaailmassa ja 24 tuntia 1 nopeuden pelimaailmassa. Kerralla voit pitää vain yhdet kaupunkijuhlat/kaupunki.

Olympialaiset

Järjestämällä olympialaiset on ainoa tapa kartuttaa kulttuuria. Niiden järjestäminen vaatii kultakolikoita. Toisin kuin muut, se ei käytä resursseja eikä taistelupisteitä, vaan kultakolikoita.

Jokaista olympialaisesta sinun täytyy maksaa 50 kultakolikkoa ja valittuna olevan kaupungin akatemian on oltava tasolla 30, aivan kuten teatterissa ja kaupunkijuhlissa. Tällä menetelmällä saat 1 kulttuuripisteen / sen käyttöaika.

Olympialaiset kestävät 1 nopeuden pelimaailmassa 24 tuntia.

Teatterit

Tämä on erityinen tapa saada kulttuuripisteitä, sillä se on mahdollista vain, jos olet rakentanut teatterin. Tähän menetelmään ei liity kultaa eikä taistelupisteitä.

Jos olet päättänyt rakentaa teatterin yhtenä erikoisrakennuksista niin onnittelut, sillä voit nyt pitää näytelmiä ja saada kulttuuripisteitä. Jokaisen teatteriesityksen järjestämisestä sinun on myös maksettava 10000 puuta, 12000 kiveä ja 10000 hopeaa.

Kerralla saat pitää vain yhden teatteriesityksen / kaupunki. Kukin näytelmä kestää 5 päivää 1 nopeuden pelimaailmassa ja vain 2.5 päivää 2 nopeuden pelimaailmassa. Jokaisesta näytelmästä saat 1 kulttuuripisteeseen.

Kulttuurin käyttäminen

Kulttuurilla on 2 käyttötarkoitusta: nollata käytetyt tutkimuspisteet ja kulttuuritason nostaminen.

Tutkimusten nollaaminen

Tutkimusten nollaamista ei tehdä usein, sillä se tehdään kulttuuripisteillä (ei taso), joten tätä kannattaa käyttää harkiten.

Kulttuuritason lisääminen

Kulttuuritason nostamisesta saat uusia kaupunkeja joko asuttamisesta tai valloituksesta

Uudelleen aloitus

Aloittaessasi pelimaailmasi uudelleen, kulttuuripisteet nollaantuvat. Kokonaispaikoista sinulle jää vain 3 kaupunkipaikkaa.