Olympos

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 29. heinäkuuta 2021 kello 18.45 – tehnyt Lum3n3 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Olympos rauhanaikana)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Hyppää navigaatioon
OlympusWikiBanner.png


Maailman lopputavoite

Olympos-maailmoissa tärkein tavoitteesi on vangita ja pitää Olymposta maailman nopeuden mukaisesti määrätyn ajan, sen jälkeen kun se on kutenut. Jos onnistut voittamaan maailman, liittoutumasi palkitaan kultaisella viitalla, joka alentaa sankarin rekrytointikustannuksia 10%.

Yhteenveto Olympoksesta

Tässä pelitilassa maailman koko on rajoitettu, mutta kaikki saaret ovat avoinna asuttamiselle, jonka johdosta voit laajentaa ja tehdä strategioita.

Olympoksen vangitseminen on suuri haaste, mutta sinä ja liittolaisesi voitte käyttää pienten ja suurten temppelien apua pyrkiessään valloittamaan Olymposta.

Nämä temppelit antavat omistajalleen jumalallisia voimia. Sinä ja liittolainen voit suunnitella ja päättää, mihin temppeliin ja valtuuksiin keskityt tavoitteesi saavuttamiseksi.

Lisäksi Olympoksen loppupeli on jaettu neljään eri vaiheeseen, temppelin esivaiheeseen, pieniin temppeleihin, suuriin temppeleihin ja Olympokseen. Yksityiskohtaisempaa tietoa jokaisesta vaiheesta tuonnempana, mutta puhutaan ensin temppeleistä ja esitemppeleiden vaiheesta.

Temppelit

TemplesWiki.png

Alla on lyhyt yhteenveto temppeleihin liittyvistä perussäännöistä:

 • Temppelit alkavat neutraaleina kaupunkeina.
 • Kaikissa temppeleissä on neutraalit puolustusyksiköt.
 • Liittoumat voivat valloittaa nämä temppelit ikään kuin ne olisivat tavanomaisia kaupunkeja.
 • Pelaajat, jotka eivät kuulu liittoutumaan, eivät voi valloittaa temppeliä.
 • Temppeleillä on jumalallisia voimia, jotka myönnetään sen haltijalle (kaikille liittoutuman pelaajille).
 • Liittoumat voivat pitää hallussaan vain rajoitetun määrän temppeleitä.
 • Jokaiseen temppeliin on annettu jumala, ja voit tukea temppeliä kyseisen jumalan myyttisillä yksiköillä.
 • Kun temppeli on vangittu, temppeliin heitetään kilpi 24 tunniksi, joka suojaa sitä mahdollisilta hyökkäyksiltä tuona aikana.
 • Temppeleitä ei voi vakoilla.
 • Templeillä ei ole resursseja, joita voitaisiin ryöstää.
 • Et voi langettaa loitsuja temppeleihin.
 • Kaikki temppeleihin sijoitetut yksiköt ovat koko ajan kaikkien muiden pelaajien nähtävissä.
 • Kaapattuja temppeleitä ei voida hylätä.

Olympos maailman vaiheet

Kuten aiemmin mainittiin, Olympoksen maailmat on jaettu neljään vaiheeseen. Alla löydät selitykset jokaisesta vaiheesta. Jokaisella Olympos-maailman vaiheella on erilainen pituus maailman asetusten perusteella. Alta löydät esimerkkejä joistakin maailman asetuksista ja niiden vaikutuksista Olympoksen pituuteen:

Pienten temppeleiden vaihe:
Maailman nopeus Pienten temppeleihin alkaminen (päivää alusta)
Hidas Normaali Nopea
1 60 45 30
2 51 38 25
3 42 31 21
4 33 24 16
Suurten temppeleiden vaihe:
Maailman nopeus Suurten temppeleihin alkaminen (päivää alusta)
Hidas Normaali Nopea
1 210 170 130
2 178 144 110
3 147 119 91
4 115 93 71
Olympos vaihe:
Maailman nopeus Olympos vaiheen alkaminen (päivää suuret temppelit kutevat) *
Hidas Normaali Nopea
1 40 35 30
2 34 29 25
3 28 24 21
4 22 19 16


*Olympos-vaihe aloitetaan joko kun kaikki 6 suurta temppeliä on vangittu tai yllä olevan taulukon arvon mukaan, kumpi saavutetaan ensin.

Esitemppelin vaihe

Tämä on Olympos-maailman ensimmäinen vaihe ja on yleensä sama kuin mikä tahansa normaalin maailman aloitus. Tärkeimmät poikkeukset ja muutokset Olympos-maailmoissa ovat seuraavat:

 • Pienet temppelit ovat jo hajallaan kartalla.
 • Voit katsella pieniä temppeleitä, mutta et voi hyökätä, tukea tai valloittaa niitä tässä vaiheessa.
 • Voit laajentaa mihin tahansa saareen maailmassa (muita saaria ei avata).

Jotta esitemppeleitä voitaisiin hyödyntää, liittoumien tulisi käyttää aikaa perustaakseen jalansijaa läheisiin temppeleihin, joita he haluavat valloittaa, ja jotka tarjoavat eniten kiinnostuneita palkintoja.

Pienten temppeleiden vaihe

Pienen temppelin vaiheessa kaikki ympäri maailmaa hajallaan olevat pienet temppelit avautuvat, jolloin sinä ja liittolaisesi voitte aloittaa metsästyksenne Olympokseen. Maailmassa käytettävissä olevien pienten temppelien kokonaismäärä riippuu kyseisen maailman asetuksista. Jokainen liittoutuma voi pitää vain viittä pientä temppeliä kerrallaan, joten on tärkeää varmistaa, että valitset viisaasti valitessasi temppeleitä. Varmista, että sen tarjoamat palkinnot sekä strateginen sijainti vastaavat liittoutuman suunnitelmia. Myös temppelin palkinnot ovat jakautuneet satunnaisesti ympäri maailmaa. Kun liittoutumasi valloittaa pienen temppelin, kaikki liittouman jäsenet saavat palkinnon, kaikkiin kaupunkeihin.

Jotkut pienet temppelit toimivat myös portaalina. Näitä portaaleja käytetään myöhemmin ovena Olympokseen, ja niiden avulla liittoutumat voivat saavuttaa Olympoksen, vaikka se ei olisikaan lähellä heidän kotipaikkaansa. Yksityiskohtaisempi kuvaus portaalin temppeleistä on tämän artikkelin myöhemmässä portaalin temppeleissä -osiossa.

Suuren temppelin vaihe

Suuren temppelin vaiheen alussa syntyy kuusi temppeliä, yksi jokaiselle jumalalle. Nämä temppelit kutevat aina maailman puolivälin ja reunan viimeisen käytettävissä olevan saaren välissä, ja ne ovat jakautuneet yhtä suurelle tasolle. Tämä varmistaa, että suuret temppelit ovat tavoitettavissa kaikille liittoutumille ympäri maailmaa. Tarkka sijainti voi vaihdella muiden tekijöiden perusteella. Jokainen liittoutuma voi pitää vain 2 suurta temppeliä, niin kuin pienten temppelien kohdalla, on tärkeää valita viisaasti. Suuren temppelin vaiheessa on kaksi mahdollista loppuehtoa. Ensinnäkin se voi päättyä, kun kaikki 6 suurta temppeliä on vangittu, ja aloittaa Olympoksen vaiheen. Toinen mahdollisuus on, jos suurten temppelien vaiheet saavuttavat ennalta määrätyn pituuden.

Olympos vaihe

OlympusInSeaWiki.png

Voittaaksesi maailman sinun ja liittoutumasi on valloitettava ja pidettävä Olymposta pisimmän ajan, jonka määrittelevät maailman asetukset. Olympos kutee 72 tuntia sen jälkeen, kun kaikki suuret temppelit on valloitettu, tai 72 tuntia sen jälkeen, kun maailman suurimman temppelin enimmäispituus on saavutettu ( tarkista tämän taulukon enimmäisaika). Olympos voi satunnaisesti kutea minne tahansa kartan rajojen sisällä, ja kun se on kutenut, Olympos pysyy tässä paikassa enintään 25 päivää (riippuen maailman asetuksista). Tämän ajanjakson jälkeen Olympos teleportoi uuteen satunnaiseen kohtaan kartalla. Kun Olympos vaihtaa sijaintia, kaikki Olympokseen sijoitetut yksiköt teleportoituvat takaisin kotikaupunkiinsa, ja jumalat uudelleensijoittavat Olympoksen aivan uudella ja tuoreella puolueettomien yksiköiden armeijalla.

Sen jälkeen kun liittoutuma on valloittanut Olympoksen, toinen liittolainen ei voi hyökätä siihen 24 tunnin ajan. Liittoutuma, joka omistaa Olympoksen, on lähetettävä omat yksikkönsä tukemaan Olymposta muita liittolaisia vastaan ja pidettävä sitä niin kauan kuin mahdollista. Kuten huomaat, voittaaksesi Olympos-maailman, liittoutumasi on pidettävä sitä ennalta määrätyn ajan maailman asetusten perusteella, mutta enimmäisaika, jonka voit pitää sitä jatkuvasti, on pienempi kuin maailman voittamiseen tarvittava määrä. Esimerkiksi, jos maailmassa Olympos hyppää 11 päivän välein, liittoutumasi voi valloittaa sen päivänä 5 ja pitää sitä 6 päivää. Kun Olympos siirtyy, liittoutuman pitoaika pysyy 6 päivänä, kunnes valloitat sen uudelleen. Lyhyesti sanottuna voittaaksesi maailman, liittoutumasi täytyy valloittaa ja pitää Olymposta useita kertoja, kun se hyppää paikasta toiseen kartalla.

Kun olet valloittanut Olympoksen, sen tukeminen on olennainen osa jatkuvaa menestystäsi, mutta kaikki Olympokseen sijoitetut yksiköt kärsivät jumalien vihaa Olympoksen kirouksen muodossa. Katso kaikki kirouksen yksityiskohdat tämän artikkelin myöhemmässä osiossa.

Maailman loppu

Kun liittoutuma julistetaan voittajaksi, maailmaan tulee rauhan aika. Rauhan kesto on 14 päivää, ja sitten maailma suljetaan.

Olympoksen kirous

Olympoksen valloittaminen tuo sinut lähemmäksi jumalia, mutta kuolevaisina Olympokseen sijoitetut joukot alkavat kärsiä kauheasta kirouksesta. Jumalat testaavat sinua!

Temple UI olympus curse.png

Olympoksen kirous on voima, joka vaikuttaa kaikkiin sillä hetkellä Olympokseen sijoitettuihin yksiköihin sen jälkeen, kun liittoutuma on onnistunut valloittamaan sen. Kirous tappaa määräajoin 5% kaikista puolustavista yksiköistä Olympoksen seinämien sisällä. Tämä lisää ylimääräisen haastekerroksen liittoutumille ja tekee maailman voitto-olosuhteiden loppuun saattamisesta erityisen vaikeaa. Olympoksen pitämiseksi sinun ei tarvitse vain pitää vihollisten hyökkäyksiä loitolla, vaan myös sinun on jatkuvasti tuettava Olymposta uusilla merivoimien ja maapuolustusyksiköillä varmistaaksesi, että jumalat itse eivät mitätöi kehitystäsi!

Portaalitemppelit

Portaalitemppelit ovat erityistyyppisiä pieniä temppeleitä. Koska Olympos muuttaa määräajoin asemaansa, portaalitemppelit tarjoavat liittolaisille tavan päästä Olympokseen, vaikka se ei olisi lähellä niitä. Tämä tekee portaalitemppeleistä korvaamattoman strategisen resurssin Olympos-vaiheessa, ja eron maailman voittamisen ja häviämisen välillä!

Jos haluat lähettää hyökkäyksen tai tuen portaalin temppelin välityksellä Olympokseen, sinun on oltava vain vuorovaikutuksessa kartalla olevan temppelin tai liittoutumakatsauksen kanssa. Napsauta yhtä kahdesta kuvakkeesta lähettääksesi komennon portaalin kautta.

Ring menu tw attack portal.png
Ring menu tw support portal.png
Portaalihyökkäys Portaalituki

Maailmassa käytettävissä olevien portaalin temppelien lukumäärä riippuu maailman asetuksista, aivan kuten pienten temppelien lukumäärä. Portaalitemppelit eivät tarjoa mitään suoraan hyödyllisiä palkintoja, ennen kuin maailma saavuttaa Olympoksen vaiheen. Kun Olympos syntyy, nämä temppelit toimivat porttina suoraan Olympokseen. Kun hallitset yhtä näistä temppeleistä, kuka tahansa liittoutumasi jäsen voi lähettää hyökkäyksiä tai tukea Olympokselle erityisen portaalin kautta. Kokonaismatka-aika Olympokseen lasketaan matka-ajalta kaupungistasi portaalin temppeliin plus tietyn tunnin portaalin teleportaation ajasta..

Huomio: On tärkeää huomata, että portaalit toimivat vain yhdellä tavalla, Olympoksen suuntaan. Portaalin kautta Olympokseen lähetetyt joukot EIVÄT palaa portaalin kautta, he kulkevat pitkän matkan kotiin ja matkustavat koko matkan Olympoksesta kotikaupunkiinsa.

Kausittainen rauhanaika

Lomakausien aikana rauhanaika otetaan käyttöön, jotta pelaajat voivat pitää tauon pelistä. Tämä rauhan aika on erilainen kuin rauhan aika, joka tapahtuu sen jälkeen, kun Olympos on voitettu, koska se keskeyttää normaalin pelivirran ja ottaa käyttöön erityisiä sääntöjä kaikille maailmoille.

Ainutlaatuisen pelitilan mukana tulee ainutlaatuinen käyttäytyminen rauhan aikaan! Olympoksen maailmoissa rauhanaika toimii eri tavalla kuin tavallisissa maailmoissa, kuten Herruus ja Maailmanihmeet. Alla näet kuinka temppelit toimivat rauhan aikana, joten tiedät mitä odottaa näinä aikoina.

Pienet & isot temppelit rauhanaikana

Rauhan aikana pienet ja suuret temppelit toimivat kaikki kuten kaupungit. Tämä tarkoittaa, että niihin sovelletaan samoja vakiorajoituksia kuin kaupunkiin. Niihin ei voida hyökätä rauhanajan ollessa aktiivinen. Katso tarkat tiedot rauhanajan toiminnasta rauhanajan säännöt maailmojemme sivuilta.

Olympos rauhanaikana

Olympos ei ole niin yksinkertainen! Olympos katoaa rauhanajan ollessa aktiivinen, joten siihen ei voida olla tekemisissä lainkaan. Kun se ilmestyy uudelleen, sillä ei ole omistajaa, vaikka sillä olisi omistaja rauhanajan alkaessa. Sen puolustuksen tila riippuu kuitenkin muutamasta tekijästä sen mukaan, milloin sen seuraava hyppy on:

 • Jos Olympos omistetaan rauhanajan alkaessa, kaikki sitä tukevat maa- ja merivoimien yksiköt palautetaan omistajakaupungeilleen (samanlainen kuin silloin, kun Olympos hyppää). Kun rauhan aika on päättynyt, Olympos uusiutuu ilman omistajaa ja paikkaa, ilman yksiköitä.
 • Jos Olympos on jo tyhjennetty rauhanajan alkaessa ja se uusiutuu ennen kuin sen on määrä hypätä, niin se alkaa uudestaan ilman puolustusyksiköitä.
 • Jos Olymposta ei tyhjennetty rauhanajan alkaessa, ja se uusiutuu ennen kuin sen on määrä hypätä, sitten se alkaa uudestaan samoilla yksiköillä kuin ennen rauhan aikaa.

Koska Olympoksen omistusoikeus on poistettu rauhan aikana, Olympos-kirous ei vaikuta edelleen liittoon, joka piti sitä ennen rauhan alkua. Olympoksen pitäminen rauhan aikana ei lisää liittoutumien kertynyttä aikaa, koska omistusoikeus poistetaan, kun Olympos ei ole näkyvissä. Jos Olympos joutuu kutemaan ensimmäistä kertaa rauhanajan ollessa aktiivinen, se kutee, kun rauhan aika on päättynyt.

Palkkiot

Olympoksen vangitseminen on tärkeä tehtävä, joten tietysti on niille olemassa palkintoja, jotka osoittavat omistautumista ja päättäväisyyttä. Alla näet ainutlaatuiset palkinnot, joita voit voittaa ja osallistua Olympos-maailmaan.

Artifakti

Olympos-maailman voittamisesta kaikki voittajaliittoutuman jäsenet palkitaan kultaisella viitalla. Tämä upea esine antaa omistajalle pysyvän 10% alennuksen sankarien rekrytointikustannuksista.

GoldenFleece.png

Kaikki voittajat saavat tietysti voittonsa lisäksi myös todistuksen muistoksi, heidät julistetaan kuolemattomiksi Grepoliksen hall of famessa.

Palkinnot

Olympos

Olympos mestari
Awards temple hunt win world before relocation.png
Voittaja liittoutuma, joka omistaa Olympoksen ja voittaa maailman.
jos maailma voitetaan ennen kuin Olympos hyppää kolmannen kerran.
Olympoksen siunaus
Awards temple hunt win world.png
Voittaja liittoutuma, joka omistaa Olympoksen ja voittaa maailman.
Jumalten lähellä
Awards temple hunt conquer olympus.png
Kuka tahansa liittolainen, joka valloittaa Olympoksen.

Suuret temppelit

Artemiksen seuraajat Ateenan seuraajat Haadesin seuraajat
Awards temple hunt conquer large temple artemis.png
Awards temple hunt conquer large temple athena.png
Awards temple hunt conquer large temple hades.png
Artemiksen temppelin valloitus Ateenan temppelin valloitus Haadesin temppelin valloitus
Heran seuraajat Poseidonin seuraajat Zeuksen seuraajat
Awards temple hunt conquer large temple hera.png
Awards temple hunt conquer large temple poseidon.png
Awards temple hunt conquer large temple zeus.png
Heran temppelin valloitus Poseidonin temppelin valloitus Zeuksen temppelin valloitus

Jumalten herättäjä

Awards temple hunt conquer all large temples.png

Kaikki suuret temppelit valloitettiin ennen Olympoksen kutemista
(myönnetään kaikille aktiivisille pelaajille maailmassa, jos se saavutetaan)

Pienet temppelit

Uskollinen palvelija

Awards temple hunt conquer small temples 1.png
Awards temple hunt conquer small temples 2.png
Awards temple hunt conquer small temples 3.png
Awards temple hunt conquer small temples 4.png
1 pieni temppeli valloitettu 2 pientä temppeliä valloitettu 3 pientä temppeliä valloitettu 4 pientä temppeliä valloitettu