Asuttaminen

Wiki Grepolis FIsta
Versio hetkellä 11. elokuuta 2017 kello 14.17 – tehnyt Lum3n3 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Uusi kaupunkisi)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Hyppää navigaatioon
Colonize.png

Asuttaminen on yksi tapa saada Grepoliksessa uusi kaupunki. Se on rauhanomainen tapa eikä siihen liity hyökkäystä eikä puolustusta. Asuttaminen tunnetaan myös nimellä perustaminen, sillä rakennat kaupungin alusta asti. Toisin kuin muissa pelin ominaisuuksissa, asuttaminen ei ole kiinni maailmojen asetuksista. Asuttaminen tapahtuu samalla tavalla olipa maailman nopeus mikä tahansa tai onko kaupunki valloitettu tai kapinoiva.

 • Huomaa, että siirtokunta-alusta voi käyttää vain kerran. Perustettuasi kaupungin, siirtokunta-alus häviää.

Asuttamisen edellytykset

Jotta voit asuttaa, on täytettävä perusvaatimukset. Ne ovat: rakennukset, yksiköt ja kulttuuri.

Rakennukset

Rakennus Minimitaso Tarkoitus
Akatemia Akatemia Taso 22 Edellyttää siirtokunta-alusten tutkimista
Harbour Satama Taso 20 Edellyttää siirtokunta-alusten rakentamista

Yksiköt

Kaupungin perustaminen edellyttää siirtokunta-aluksen. Tämä yksikkö rakennetaan satamassa, ja se on saatavilla kun sitä tutkittu.

Yksikkö Nimi Hinta
Siirtokunta-alus Siirtokunta-alus 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Silver.png 170 Pop.png

Kulttuuri

Viimeisenä edellytyksenä on, että kulttuuripisteitä on riittävästi tai että sinulla on siirtokunta-alus. Aloittaessasi pelaamisen, sinulla on yksi avoin kaupunkialue toisessa kaupungissasi, joka ei edellytä siirtokunta-alusta, mutta tästä seuraavat maksavat kulttuuripisteitä.

Tukipisteet

Kun kaupunki kasvaa ja alat tutkimaan lisää karttaa, huomaat että joissakin saarissa on tyhjiä alueita. Nämä Tukipisteet ovat paikkoja, joista pelaaja voi löytää uuden kaupungin. On olemassa kahdenlaisia Tukipisteitä. Ensimmäiset ovat pienistä saarista löytyneitä, ja toiset ovat suurista saarista. On syytä muistaa, että kun pelaaja on valinnut asuttamisen paikan ja aloittanut kaupungin luomisen, kaupunkia ei voi hävittää ja aloittaa muualla.

Pienen saaren tukipisteet

Small Anchor.png

Peliä aloittaessasi olet todennäköisesti kohdannut pieniä saaria paikallisessa meressä. Nämä saaret ovat asuttamattomia ja niitä on siroteltu yli valtamerten. Monet niistä sijaitsevat lähellä suurempia saaria. Asuttaminen näillä saarilla voi osoittautua vaikeammaksi, koska ei ole maatiloja resurssien keräämiseen. Siksi uusi kaupunki on riippuvainen sen resurssien lähteistä sekä kaupankäynnistä muissa kaupungeissa.

Ison saaren tukipisteet

Anchor Point Frame.png

Nämä tukipisteet näkyvät, kun pelaaja on poistanut tilinsä tai ennen saaren täyttymistä. Nämä paikat ovat edullisempia alittaessa uutta kaupunkia, sillä pelaaja pääsee saaren maatiloille ja näin keskittyä luomaan lisää joukkoja, sen sijaan että lisää laajennustasoja resursseja tuottaviin rakennuksiin. Tästä huolimatta, voi käydä kauppaa muiden kaupunkien kanssa, ja nopeuttaa kaupungin rakentamista.

Asuttaminen: askel askeleelta

City Founding.png
CS Movement.png

Kun satama on tasolla 20, olet tutkinut siirtokunta-aluksia ja upo uusi siirtokunta-alus kelluu satamassasi; on aika aloittaa uuden kaupungin perustaminen.

 • Ensimmäiseksi pitää löytää hyvä paikka asuttamiselle. Mieluiten lähelle kaupunkia, jotta matkaan ei kuluisi paljon aikaa. Asuttaminen lähelle liittolaisia on myös hyvä.
  • Huom: sijainnin tulee olla siirtokunta-aluksen 48 tunnin matkan päässä.
 • Klikkaa uuden kaupungin sijaintia. Näytölle avautuu ikkuna.
 • Valitse siirtokunta-aluksen kumppaniksi yksiköt. Uuteen kaupunkiin on lähetettävä sekä meri- että maayksiköitä mukaan suojausyksiköiksi. Maayksiköt edellyttävät kuljetusaluksia ja nämä kuljetusyksiköt lasketaan meriyksiköiden vaatimuksiin.
  • Esim. voit lähettää siirtokunta-aluksen, 2 kuljetusalusta ja 40 hopliittia.
 • Valittuasi yksiköt, klikkaa "Perusta kaupunki". Merijoukkosi seilaavat kohti uutta kaupunkia. Tätä toimintoa ei voi enää sen alkaessa, peruuttaa.
 • Kun siirtokunta-alus on määränpäässä, kestää 24 tuntia, kun kaupunki on perustettu. Tällä välin pelaajat eivät näe kyseistä kaupunkia, ennen kuin se on valmis.
  • Huom: 24 tunnin rakennusaikaan ei vaikuta maailman nopeus.
 • Kun rakennusaika on ohi, saat ilmoituksen uudesta kaupungista sekä raportin (siirtokunta-alus häviää).

Uusi kaupunkisi

Asuttamalla perustettu kaupunki aloittaa 997 pisteellä sekä:

Kaupungin ainoat joukot ovat siirtokunta-aluksen mukana tulleet. Ne luetaan tukijoukoiksi, eikä niitä voi käyttää siinä kaupungissa.

Asuttaminen strategiana

Asuttamistoimintaa ei ole aina pidetty suotuisana tapana saada uusi kaupunki. Monet kokeneet pelaajille halveksuvat tätä menetelmää. Yhtenä syynä on, että on parempi ottaa suurempi kaupunki, jolloin pelaaja säästyy tyhjästä rakentamisen vaivan.

Kuitenkin asuttamiseen on rauhanomaisia keinoja; laajennus, pelaaja takaa uuden kaupungin ilman taistelun epävarmuutta. Lisäksi asuttamistoiminta on nopea vaihtoehto, koska tarvitset vain tason 22 Akatemian, kun taas valloitus/kapina vaativat tason 28 Akatemian sekä joukkoja valtaamaan ja pitämään kaupunki.

Strategisesti katsoen asutettu kaupunki voi tarjota joitakin etuja. Koska kaupunki ei ole merkitty kartalle kuin vasta 24 tunnin rakennusajan valmistuttua, voit sijoittaa kaupungin vihollisen alueelle ja saattajaksi suuren määrän kaksisoutuja puolustukseksi. Vaihtoehtoisesti voit luoda huippuluokan resursseja pienillä saarilla, ja keskittyä muissa kaupungeissa joukkojen tuotantoon.