Piyano Dersi Ankara Çayyolu

Wiki Grepolis FIsta
Hyppää navigaatioon

Müzik eğitiminde motivasyon merkez alınarak hazırlanmış "Modernize Metotlar" psikolojik ve pedagojik faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanmış alanında Türkiye'deki ilk ve tek eğitim programıdır. Öğrencilerin eğitim süreci boyunca motivasyonlarının olabilecek en üst düzeyde tutulmasını sağlayan metotlar ilk etapta uygulamaya ağırlık vererek müzisyen adayının enstrümanı ile iletişime en kısa sürede geçmesini sağlamakta bu yolla müziği öğrencinin hayatında hobi olarak veya profesyonel olarak kalıcı hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrencilerin kendi çaldığından hissettikleri ve kaydedilen gelişmeleri kestirebilmesi, yapılan alıştırmalardan daha önemlidir.

Müzik kurslarında tüm dikkatin özgürce öğrenciye yoğunlaştırılması, müzik derslerinin en zevkli yanlarından biridir. Bilindiği üzere, öğrenciler çalma becerisi ve müzikalite açısından farklılıklar gösterirler. Eğitim kurumumuzun görevi, öğrencimizin bireysel olarak en üst ölçüde kendine özgü müzikal heves ve başarılarına cevap verecek temeli ve öğrenme ortamını oluşturmaktır. Öğrencinin eğitimi alma şekli onun motivasyonunu ve ilerlemesini belirleyici bir merkezdir. Öğrenci ile etkili bir ilişki oluşturabilmek için onun müzik eğitim süreci ile ilgili meraklarını tanıyıp anlamak gerekmektedir. Yetişkin öğrencilerde de çocuk öğrencilerde de öğretim olgusu ancak ve ancak öğrencinin kendisini güvenli ve rahat hissetmesi sağlandığında verimli olarak başlar. Bu ortamı sağlamak için gereken sorular öğrenciye yöneltilmeli ve sağlıklı cevapların alındığından emin olunmalıdır. Uygulanan yöntemler ve öğretilecek eserler öğrencinin becerilerini rahatça sergileyebilmesi amacından yola çıkılarak seçilir çünkü öğrenci kendini başarılı hissettiği sürece kaygılarını azaltır, rahatlar ve özgüvenini güçlendirir. Müzik kursu sürecinde olumsuz eleştiriler uygun bir dille, yapıcı şekilde dile getirilmelidir. Eğitmen, eleştirilerin belli gerekçelere dayandığını gösterebildiği takdirde öğrenci bu eleştirilerin adil olduğuna inanır ve hatalarının üstesinden gelebilir, şevk kazanabilir. Aksi durumlar öğrenciyi enstrümandan soğutur, öğrenci kendini engellenmiş hisseder. Kurum bünyesinde Gitar ve Piyano Kursları olarak uygulanan Müzik Kursu, Çayyolu, Ümitköy başta olmak üzere Kızılay ve Batıkent’te uygulanmaktadır. Bünyemizde piyano kursu, "Modernize Metotlar" adlı psiko-pedagojik faktörleri barındıran program dahilinde verilmektedir. Piyano kursları, diğer enstrüman eğitimlerindeki olduğu gibi bire bir özel ders şeklinde gerçekleşmektedir. Çünkü bilindiği üzere enstrüman eğitimi zihinsel ve bedensel koordinasyon gerektirmektedir. Piyano derslerine katılmak için alt sınır 3 yaş olmakla beraber herhangi bir üst sınır bulunmamaktadır. Piyano eğitimine başlama yaşı öğrencinin fiziksel durumuna göre değişiklik gösterdiği için piyano kursu almaya karar verirken Ankara Çayyolu, Ümitköy, Kızılay ve Batıkent'teki şubelerimizde yapılan 'fiziksel yeterlilik ve yetenek analizi'ne katılınması tavsiye edilir. Gitar kursları için kullanılan yöntemler; ABD ve Avrupa Ülkelerinde yaygın olarak benzerleri uygulanan HIZLI GİTAR METODU kullanılarak modern öğretim teknikleriyle alışıla gelmiş süreçler ciddi oranlarda kısalmakta ve haftada 2 saat bire bir özel ders alan gitar öğrencileri MAKSİMUM 5 ayda kayda değer gitar icracıları haline gelmektedir. Uygulanmaya başlanan tarihten itibaren büyük yankı uyandıran “Hızlı Gitar Metodu”, Türkiye’de Psikolojik ve Pedagojik Faktörler Göz Önünde Bulundurularak Hazırlanmış İlk ve Tek Metot Olma Özelliğine Sahiptir. Hızlı Gitar Metodu Süre ve Öğretim GARANTİLİDİR.

Ümitköy Piyano Kursu, Gitar Kursu Çayyolu, Piyano Kursu Çayyolu